Feng shui razlozi za dodavanje pozitivne energije
Feng shui razlozi za dodavanje pozitivne energije
Foto: unsplash.com/@spacejoy

8 FENG SHUI RAZLOGA ZA DODAVANJE POZITIVNE ENERGIJE

Uvek je savršeno vreme za dodavanje nove svežine prostoru, stvaranje srećnog, zdravog i gostoljubivog okruženja, dok za sve to feng shui poseduje prava rešenja.

#1 Održavajte predsoblje u savršenom stanju

Vaša prednja vrata predstavljaju bogatstvo i moraju biti u savršenom stanju. Kako biste privukli energiju na vaša prednja vrata, postavite predivne biljke i rasvetu sa svake strane.

#2 Utegnite svoj hodnik

Vaš hodnik predstavlja prilike. Osigurajte da on ne bude pretrpan stvarima kako bi energija mogla normalno da cirkuliše. Postavite garderobu i obuću u zatvoren plakar, tako da ne dovode do stagnacije iste. Kako bi aktivirali sve prednosti čija u vašem hodniku, postavite predivno ogledalo i sveže cveće, koje automatski privlači energiju u prostor.

#3 Ne dozvolite da se šporet i sudopera sučeljavaju

Kuhinja je vitalan prostor jer se njena energija prezentuje u ishrani i harmoničnoj vezi sa svim ukućanima. Osigurajte da se vaš šporet i sudopera ne stoje na suprotnim stranama kuhinje, jer ovo može voditi do svađa između parova i stvarati sukob između vatrenih i vodenih elemenata.

#4 Optimizujte raspored nameštaja u dnevnom boravku

Osigurajte da nameštaj u vašoj dnevnoj sobi bude proporcionalan sa prostorom. Nemojte blokirati bilo koja vrata i pozicionirajte glavnu sofu do zida kako biste omogućili podršku svim ukućanima. Da biste aktivirali energiju bogatstva, postavite lampu u jedan ugao prostorije, dijagonalno suprotno njenom dekoru.

#5 Reflektujte svetlost u trpezariji

Trpezarija ili sto za ručavanje predstavljaju važne segmente u feng shuiju, jer omogućuju prostor u kome se možete koncentrisati na ono što unosite u sebe. U feng shuiju, trpezarijski prostor se oslanja na slezinu, koja je vezana za zemaljske elemente, a u tradicionalnoj kineskoj medicini, Zemlja je zadužena za varenje.

#6 Održavajte spavaće sobe neutralnim

Kako biste obezbedili miran san, spavaće sobe moraju biti u svetlim neutralnim bojama, dok bi kreveti trebalo da poseduju uzglavlje postavljeno uz čvrstu zidnu površinu. Dodatno, krevet ne bi trebalo da bude u liniji sa vratima prostorije.

#7 Ne dozvolite da otvoreni poklopci toaleta odnose vaše bogatstvo

Uvek održavajte vaša kupatila i toalete čistim, zatvorenih vrata i spuštenih poklopaca na šoljama. Ovo je prostor u kome bogatstvo može biti iscrpljeno putem vode, tako da, radi balansa, možete postaviti i nekoliko biljaka u ovim prostorijama, jer se njihova zemlja natapa vodom i zadržava je sprečavajući drenažu pozitivne energije.

#8 Uredne bašte – prednja i zadnja dvorišta

Bašta sa prednje strane predstavlja budućnost, tako da moramo osigurati njen lep izgled. Zasadite predivno cveće i zelenilo, uvek održavajući njen prostor urednim. Bašta sa zadnje strane kuće stoji ispred zdravlja i bogatstva, tako da je takođe veoma važno održavati je u idealnom stanju.

Izvor: mojenterijer.rs

RECEEPT ZA KIPARSKU SALATU
Sledeći artikal
KIPARSKA SALATA

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.