8 FENG SHUI RAZLOGA ZA DODAVANJE POZITIVNE ENERGIJE
8 FENG SHUI RAZLOGA ZA DODAVANJE POZITIVNE ENERGIJE

8 FENG SHUI RAZLOGA ZA DODAVANJE POZITIVNE ENERGIJE

Sa novim godinama dolazi i princip rešavanja pitanja starih stvari i unošenja novih u naše živote… Ovo je posebno tačno kada se radi o našim enterijerima, a prva polovina novog kruga oko sunca, predstavlja savršeno vreme za dodavanje nove svežine prostoru, stvaranje srećnog, zdravog i gostoljubivog okruženja, dok za sve to feng shui poseduje prava rešenja.

#1 Održavajte predsoblje u savršenom stanju

Vaša prednja vrata predstavljaju bogatstvo i moraju biti u savršenom stanju. Kako biste privukli energiju na vaša prednja vrata, postavite predivne biljke i rasvetu sa svake strane.

#2 Utegnite svoj hodnik

Vaš hodnik predstavlja prilike. Osigurajte da on ne bude pretrpan stvarima kako bi energija mogla normalno da cirkuliše. Postavite garderobu i obuću u zatvoren plakar, tako da ne dovode do stagnacije iste. Kako bi aktivirali sve prednosti čija u vašem hodniku, postavite predivno ogledalo i sveže cveće, koje automatski privlači energiju u prostor.

#3 Ne dozvolite da se šporet i sudopera sučeljavaju

Kuhinja je vitalan prostor jer se njena energija prezentuje u ishrani i harmoničnoj vezi sa svim ukućanima. Osigurajte da se vaš šporet i sudopera ne stoje na suprotnim stranama kuhinje, jer ovo može voditi do svađa između parova i stvarati sukob između vatrenih i vodenih elemenata.

#4 Optimizujte raspored nameštaja u dnevnom boravku

Osigurajte da nameštaj u vašoj dnevnoj sobi bude proporcionalan sa prostorom. Nemojte blokirati bilo koja vrata i pozicionirajte glavnu sofu do zida kako biste omogućili podršku svim ukućanima. Da biste aktivirali energiju bogatstva, postavite lampu u jedan ugao prostorije, dijagonalno suprotno njenom dekoru.

#5 Reflektujte svetlost u trpezariji

Trpezarija ili sto za ručavanje predstavljaju važne segmente u feng shuiju, jer omogućuju prostor u kome se možete koncentrisati na ono što unosite u sebe. U feng shuiju, trpezarijski prostor se oslanja na slezinu, koja je vezana za zemaljske elemente, a u tradicionalnoj kineskoj medicini, Zemlja je zadužena za varenje.

#6 Održavajte spavaće sobe neutralnim

Kako biste obezbedili miran san, spavaće sobe moraju biti u svetlim neutralnim bojama, dok bi kreveti trebalo da poseduju uzglavlje postavljeno uz čvrstu zidnu površinu. Dodatno, krevet ne bi trebalo da bude u liniji sa vratima prostorije.

#7 Ne dozvolite da otvoreni poklopci toaleta odnose vaše bogatstvo

Uvek održavajte vaša kupatila i toalete čistim, zatvorenih vrata i spuštenih poklopaca na šoljama. Ovo je prostor u kome bogatstvo može biti iscrpljeno putem vode, tako da, radi balansa, možete postaviti i nekoliko biljaka u ovim prostorijama, jer se njihova zemlja natapa vodom i zadržava je sprečavajući drenažu pozitivne energije.

#8 Uredne bašte – prednja i zadnja dvorišta

Bašta sa prednje strane predstavlja budućnost, tako da moramo osigurati njen lep izgled. Zasadite predivno cveće i zelenilo, uvek održavajući njen prostor urednim. Bašta sa zadnje strane kuće stoji ispred zdravlja i bogatstva, tako da je takođe veoma važno održavati je u idealnom stanju.

Izvor: www.mojenterijer.rs

recept za jelo sa paprikom, graškom i kukuruzom
Sledeći artikal
ŠARENI LONAC

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Pogledaj još
RENOVIRATE KUĆU? Evo koje greške treba da izbegavate prema feng shuiju
RENOVIRATE KUĆU? Evo koje greške treba da izbegavate prema feng shuiju