Buda i feng shui
Buda i feng shui
Foto: pxfuel.com

BUDA I FENG SHUI

BUDA predstavlja duhovni simbol i primer kako se hoda stazom duhovnosti. Ime Buda znači „probuđen“ jer je Buda bio čovek koji se probudio za vreme svog života na zemlji i doživeo prosvetljenje. Buda je baš kao i svako od nas tražio zadovoljstvo. S toga Buda predstavlja podsetnik da možemo postići sreću i radost u svoj ljudskom obliku. On nije bog kog treba obožavati već ilustracija i izraz onoga što znači istinski se probuditi i živeti u skladu sa prirodom.

BUDA I FENG SHUI

Postoje na stotine škola feng shuija. Škole kao što je BTB koje je utemeljena na tibetanskom budizmu govore o tome kako uključiti ikone Bude u svoj dom za prizivanje dobrog feng shuija. Ono što treba da imate na umu je to da je Buda simbol, i da ako postoji neki drugi duhovni podsetnik koji vam znači, Buda ne bi trebao da zameni njegovo mesto.

NASMEJANI BUDA

U feng shui tradiciji figura Nasmejani Buda smatra se za kao savršena amajlija za svaki dom. Veruje se da privlači sreću, obilje, uspeh i dobro zdravlje – pitanje je, u koji deo doma treba staviti uovu srećnu figure.

Nasmejani Buda je feng shui simbol koji se bazira na priči o kineskom budističkom monahu iz 10. veka. Bio je vrlo ekscentričan monah i veliki asketa, ali njegov osmeh i otvoreno srce širili donosili su radost gde god da se pojavi. Smatrali su da je baš on reinkarnacija Bude njegove izrazite smirenosti i pozitivne energije.

Ova figura se takođe naziva i Sreća, Hotei ili Buda Putnik, ali je zbog izrazitog osmeha na figuri ipak najrasprostranjeniji naziv Nasmejani Buda.

 Postoje razne varijante ove figure. Neke su izrađene od drveta, neke od metala, a neke od porcelana. Takođe, postoje figure u različitim bojama. Izaberite neku koja s euklapa u dekoraciju vašeg doma, jer nije važno kako figura izgleda, već gde žete je postaviti u skladu sa energijom koju želite da privučete.

Prema feng shuiju, najbolje mesto za ovu figuru jeste u blizini ulaznih vrata kako biste mogli da ugledate figuru odmah pri ulasku u kuću.

Ne preporučuje se da figuru držite u kupatilu ili spavaćoj sobi, dok jednu manju možete staviti u dečiju sobu. Takođe, izbegnite da držite figuru na podu.

Polje novca se najčešće nalazi na jugoistočnom delu doma, pa se preporučuje da figuru stavite u taj kutak ako želite da privučete bolje fianansije.

Ukoliko želite da privučete energiju obilja i uspeh u svoj dom, veruje se da ovu figuru treba da stavite u trpezariju ili u radnu sobu, dok figura Nasmejanog Bude u kuhinji simbolizuje zdravlje.

Izvor: mojenterijer.rs; lovesensa.rs

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.