Drvo mandarine prema feng shuiju
Drvo mandarine prema feng shuiju
Foto: yarden.com

DRVO MANDARINE: donosi sreću i radost u vaš dom

Niko sreću ne može uzeti u ruke i tako je lako prebaciti preko praga stana. Na kraju krajeva, sreća je nematerijalna. Ali se stručnjaci Feng shuija ne slažu sa ovom tvrdnjom. Veruju da se to može učiniti uz pomoć nekih talismana. A jedno od njih je i DRVO MANDARINE.

Kuću može ispuniti radošću, ali i dati vlasnicima finansijski napredak. Ali to nisu sva svojstva ove divne biljke. Pročitajte u nastavku i naučićete u koje svrhe se može koristiti.

Drvo mandarine prema Feng shuiju

Narandžasta boja i mandarine dugo se u Kini smatraju simbolom sreće, uspeha i materijalnog blagostanja. I zato, kada proslavljaju Novu godinu, Kinezi tradicionalno ukrašavaju svoj dom mandarinama i daju ih prijateljima, želeći im sreću i finansijski napredak. Tako se drvo mandarine, na kojem obilno rastu sjajni i sočni plodovi, takođe smatra jednim od najmoćnijih Feng shui talismana. Zaslužno je za mnoštvo svojstava i kvaliteta, među kojima privlačenje novca nije najosnovnije. Pored toga, drvo sreće (kako ga zovu na Istoku) može ojačati porodične veze, vratiti strast i ljubav, olakšati odrastanje dece i poboljšati zdravlje njihovih vlasnika. Takvo obilje svojstava je objašnjeno njegovom jedinstvenom sposobnošću privlačenja pozitivne energije, gde god da se nalazi.

Drvo mandarine
Foto: pinterest.com

Praktična primena talismana

Imajući u vidu sve gore navedeno, nabavite drvo mandarine ako želite:     

  • da privučete ljubav i izgradite odnose sa supružnikom, stavite ga u spavaću sobu
  • da ojačajte svoje zdravlje – nađite mu mesto u istočnom delu kuće,     
  • poboljšajte svoju finansijsku situaciju i postignete uspeh u karijeri – locirajte drvo u zoni bogatstva (jugoistok) ili zoni karijere (sever),     
  • da rodite dete – stavite živi talisman na zapad, stavljajući slike dece pored njega.

Takođe je dobro staviti drvo mandarine u dnevnu ili sobu u kojoj se cela porodica često okuplja. To će se pozitivno odraziti na sva područja života stanovnika kuće, ispuniti porodicu harmonijom i atmosferom ljubavi.

Za postizanje vidljivog efekta neophodna je pažljiva briga. Voli sunce i učestalo zalivanje. Stoga, pre kupovine biljke morate saznati sve o tome kako da se pravilno brinete o njoj i u kojim uslovima treba da raste.

Međutim, Feng shui priznaje prisustvo maskote. Dakle, ako nemate želju za gajenjem prave mandarine, možete kupiti njen ekvivalent u obliku male figurice u ezoterijskoj radnji (najčešće se prodaje kao „drvo sreće“ ukrašeno dragim kamenjem).

Sada znate da se sreća zaista može uneti u kuću. Stoga, ako u životu osetite nedostatak, slobodno idite u kupovinu tako neophodne i korisne biljke za sve.

Uzgred, na istoku postoji verovanje, ako neoženjeni momak svojoj devojci podari drvo mandarine, to znači da je čeka brzo venčanje i srećna budućnost sa svojim izabranikom.

Ukoliko verujete u moći drevne kineske tehnike, nabavite drvo mandarine i uživajte u blagostanju.

Izvor: zenskimagazin.rs

RECEPT ZA KREM ČORBU OD BLITVE
Sledeći artikal
KREM ČORBA OD BLITVE

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.