Kućni broj i feng shui
Kućni broj i feng shui
Foto: unsplash.com/@evelynparis

FENG SHUI KUĆNIH BROJEVA

Jedno od najčešće postavljanih feng shui pitanja je: „Koji su najbolji brojevi za dom?“ U stvarnosti, većina feng shui praktičara u svim školama retko gleda na numerologiju kada je u pitanju kućni broj. Međutim, i dalje možete pogledati numerološku vezu sa Baguom da biste prikupili više informacija o svom domu.

Kada gledate kućne brojeve i numerologiju Bagua, imajte na umu da nisu neki brojevi dobri, a drugi loši. Što je još važnije, gledajte na to kao na način da saznate više o energetskom potencijalu vašeg doma i kako možete da iskoristite či u svom okruženju da biste koristili svom životu.

OSNOVE NUMEROLOGIJE

Pre nego što pogledamo svaki broj i njegovo značenje Bagua, pogledajmo neke osnove numerologije. Prvo, postoji mnogo različitih numeroloških tradicija. Sa svakom školom pristupa, značenja i tumačenja brojeva mogu se značajno razlikovati. Ponekad postoje feng shui praktičari sa ekspertizom u numerologiji kao zasebnom modalitetu koji te metode postavljaju u svoju praksu.

Ako ste radoznali da koristite Bagua brojeve da biste saznali više o svom kućnom broju, razmislite o korišćenju uobičajene prakse smanjenja. Ovom praksom jednostavno smanjujete broj svoje kuće i/ili stana na jednocifrenu cifru.

Na primer, ako je vaš kućni broj 1986:

Dodajte: 1+9+8+6 = 24

Smanji na jednocifrenu cifru: 2+4 = 6

U drugom primeru, ako je vaš kućni broj 36019:

Dodajte: 3+6+0+1+9 = 19

Smanjite na jednocifrenu cifru: 1+9 = 10

Smanji na jednocifrenu cifru: 1+0 = 1

BAGUA ZA KUĆNE BROJEVE

Bagua je feng shui energetska mapa. Postoji osam oblasti, ili guas, oko centra. Svaka oblast se povezuje sa životnim aspektom, kao i nizom drugih karakteristika uključujući broj. Svaka gua ima odgovarajući broj. Ovo se takođe povezuje sa numerologijom Kija sa devet zvezda, kao i sa i Chingom.

Kućni broj i feng shui
Foto: inzena.rs

KULTURNE REFERENCE

Kulturne reference koje su često povezane sa jezikom ponekad se pogrešno smatraju pravilima feng shuija kada su u pitanju kućni brojevi.

Reč za „četiri“ na kineskom i japanskom jeziku zvuči isto kao i reč za „smrt“. Stoga, u istočnoazijskim zemljama kao što su Kina, Japan i Koreja, postoji averzija prema broju četiri koji se pojavljuje bilo gde u broju kuće ili stana. Slično je nelagodi koju bi govornik engleskog osećao živeći u ulici koja se zove „Aleja mrtvaca“.

Još jedan primer koji nam je poznat na globalnom zapadu je broj 13. Dok nam „četiri“ zvuči sasvim u redu, izbegavamo broj 13 jer je povezan sa lošom srećom. Mnoge zgrade u Sjedinjenim Državama izbegavaju da imenuju 13. sprat. Dakle, u liftu ćete videti da dugmad idu sa 12. na 14. sprat.

Ovo je korisno znati u zavisnosti od vaše situacije. Ako kupujete kuću i želite da je preprodate u budućnosti u oblasti sa mnogo azijskih porodica, onda možda kućni broj koji sadrži četiri nije najbolja investicija. Međutim, ako već živite tamo, ili je stan #4 na četvrtom spratu savršen za vas da se uselite – samo napred. Nije loš feng shui.

Izvor: thespruce.com

Joga za trudnice
Prethodni artikal
JOGA ZA TRUDNICE

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.