Kako da pokrenete pozitivnu energiju kombinujući različite arome
Kako da pokrenete pozitivnu energiju kombinujući različite arome
Foto: healthfitnessrevolution.com

FENG SHUI: pokrenite pozitivnu energiju kombinujući različite arome

Aromaterapija je drevna isceljiteljska metoda. Mirisi, prema feng shuiju, predstavljaju manifestaciju energije u prostoru u kojem se boravi, pa im se pripisuje lekovitost zbog toga što mogu da aktiviraju pojedine segmente života.

Najvažnije je da dom miriše i odiše čistoćom jer ustajali i neprijatni mirisi stvaraju negativnu energiju. Veoma je važno da se prostor u kome se živi što češće provetrava.

Hodnik

Smatra se da je miris bosiljka idealan za hodnik ili predvorje. Čak i u našem narodu postoji običaj da se grančice ove biljke postave kod ulaznih vrata da bi zaštitile ukućane od negativne energije. Ukoliko je reč o uzanom i mračnom hodniku, preporučuje se miris mirte jer otklanja osećaj teskobe.

Dnevna soba

Iako dnevna soba može odisati raznim mirisima, ne sme se preterivati pošto previše jak miris ili pomešane različite arome mogu da guše i razdražuju. Za razliku od drugih prostorija, u dnevnoj sobi mogu da se postave aranžmani od svežeg cveća, aromatičnih sveća ili voća. Pored pomorandže koja je nezaobilazna, poželjno je da soba u kojoj se provodi najviše vremena, miriše na bor, geranijum i lavandu. Geranijum je vrlo povoljan miris, posebno za ženske članove domaćinstva. Takodje, ovaj miris podstiče i na okupljanje porodice. Miris bora osvežava prostoriju, ali se ne preporučuje osobama sa visokim krvnim pritiskom. Lavanda deluje smirujuće na energiju kuće.

Spavaća soba

U snu, mirisi intezivno utiču na organizam i njegovu revitalizaciju. Miris ruže preporučuje se za spavaću sobu jer podstiče harmonizaciju partnerskih odnosa, a doprinosi zbližavanju usamljenih. Sandal je vrlo senzualan miris, smanjuje stres pa je posebno delotvoran za osobe koje su napete, kao i za one koji imaju problema sa snom. Miris kamilice je poput sedativa, izuzetno prija nervno rastrojenim osobama.

Toalet

Za toalete najpovoljniji je miris limuna, kleke ili mente. Limun osvežava energiju, odlično dezinfikuje prostor i utiče na imunološki sistem. Nekoliko kapi mente možete dodati vodi u vodokotliću ili bilo gde u toaletu kako bi podigli energiju u ovoj prostoriji.

Kancelarija

Za dobru radnu atmosferu, blagotvoran je miris djumbira, mandarine ili mente. Miris jasmina podstiče kreativnost, pa se preporučuje u slikarskim ateljeima.

Treba izbegavati veštačke raspršivače jer su mešavina raznih mirisa i hemikalija koji loše utiču na zdravlje. Prirodni mirisi imaju prednost, naročito biljke. Saksije sa nanom i bosiljkom na kuhinjskom prozoru, drvo limuna i pomorandže na terasi ili dvorištu, uticaće na pozitivne promenu u domu. Opredelite se za prirodne izvore mirisa kao što su ulja, sveće, potpuri, sveže cveće ili voće.

Posebno se ceni miris pomorandže u svakoj prostoriji. On deluje osvežavajuće i podsticajno, uz to doprinosi da vašim prostorom struji pozitivna energija. Donosi živost, a povezuje se i sa blagostanjem i vitalnošću.

Izvor: lepotaizdravlje.rs

RECEPT ZA KREM ČORBU OD BLITVE
Sledeći artikal
KREM ČORBA OD BLITVE

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.