Prolećno čišćenje doma po feng shuiju
Prolećno čišćenje doma po feng shuiju
Foto: pixabay.com

FENG SHUI: Prolećno čišćenje doma

Čišćenje doma je odličan način da dočekate proleće. Ukoliko se osećate umorno i prazno nakon zime, dobro prolećno čisćenje može učiniti čuda za vašu ličnu energiju, koja će vas hraniti i ojačati.

Nakon prolećnog čišćenja vaš prostor će izgledati sveže i vi ćete se bolje osećati. Otkrijte u nastavku 8 feng shui saveta koji će vam pomoći da vratite svoju energiju.

  1. Ako ste u potrazi za poboljšanjem vašeg zdravlja, otarasite se stvari koje zatrpavaju i blokiraju protok energije u vašoj kuhinji, naročito u kuhinjskim elementima i frižideru. Stanje vaše kuhinje je stanje vašeg zdravlja, učinite sebi uslugu i temeljno je očistite. Izbacite pokvarene stvari iz frižidera, očistite detaljno šporet i sve lonce i tiganje. Ostavite sve hemikalije sa strane i koristite se prirodnim sredstvima. Očistite sve fioke, površine, svetiljke itd… Stvorite novu stazu za jak Chi da teče i hrani vašu energiju.
  2. Unesite u kuću nove tri saksije sa Feng šui biljkama da osvežite energiju vašeg prostora i simbolišete novi početak. Ako planirate da ih postavite u kuhinju, okrenite se onda ka bujnijim i aromatičnim biljkama, kao što je bosiljak, ruzmarin ili nana. Fokusirajte se na vaša ulazna vrata i kuhinju, oni su čvrsto vezani za zdravlje.
  3. Temeljno očistite i izbacite nepotrebne stvari iz vaše spavaće sobe i kupatila. Bacite sve što niste koristili u poslednjih 6 meseci. Obrišite prostor ispod kreveta, očistite prozore, dekorišite vaše kupatilo i sobu u prolećnom duhu.
  4. Ako želite dobrodošlicu novoj ljubavnoj vezi, osmislite prostor za neko drugo lice koje će provoditi vreme u vašem domu. Očistite svoje plakare za bolji protok i više prostora. Trebalo bi bukvalno da napravite otvoreni protok energije u vašem domu kako biste privukli i manifestovali ono što tražite. Prolećno čiščenje vam daje veliku mogućnost za to.
  5. Pregledajte vaše police sa knjigama i vidite da li možete neku da donirate ili poklonite prijateljima koji bi ih rado čitali. Kada ste to uradili, napravili ste prostor za sveže ideje da uđu u vaš život. Možete otići i do knjižare i kupiti nekoliko novih knjiga koje su energične, ubedljive i daju osećaj angažovanosti.
  6. Neka vaše finansije imaju bolji protok. Proleće je sezona akcije, a želite da budete sigurni da akcija ne dolazi na račun vašeg prosperiteta. Prođite kroz vaše datoteke, budite sigurni da je vaš porez spreman i na vreme, razmislite o novim idejama ulaganja ili štednje. Odlučite se za gotovinu, jer ljudi imaju tendenciju da impulsivno kupuju karticama.
  7. Vaš krevet takođe treba da održava unutrašnji mir, a Feng šui predlaže da postavite svoj krevet tako da možete lako videti vrata. Takođe sugeriše da noćni stočić i lampa budu isti na obe strane, kako bi održavali ravnopravnost i ravnotežu. Korišćenjem toplih boja za posteljinu dobićete odmor i zdrav seksualni život. 
  8. Poslednje, ali ne i manje važno, budite sigurni da shvatate značaj čišćenja prostora i da ste komforni sa jednostavnim Feng šui čišćenjem. Još bolje, nađite vremena da uradite veliku sesiju prolećnog čišćenja. Ovo vreme je trenutno najbolje za to, jer stvara energiju u vašem domu.

Odlučite, očistite i pustite proleće u vaš dom. Kada obnovite vaš dom, obnovićete i vaše telo. Zakoračite u novi način života, i napunite ga srećnim i zdravim energetskim pojačanjem.

Izvor: mojenterijer.rs

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.