6 boja koje donose dobro raspoloženje i bogatstvo u dom
6 boja koje donose dobro raspoloženje i bogatstvo u dom
Foto: decoora.com

FENG SHUI SAVETI: 6 boja koje donose dobro raspoloženje i bogatstvo u dom

Boje predstavljaju veoma važan element u našim životima i svaka od njih ima drugačiji uticaj na nas i naše emocije. Dodavanjem boja u naš dom, unosimo pozitivnu energiju, dobro raspoloženje i bogatstvo.

Ovih 6 boja unesite  u dom kako bi poboljšali energiju i doneli blagostanje:

ŽUTA

Žuta boja će uneti toplinu i “oživeti“ prostor u kojem živite. Po feng shui verovanju središnji deo prostorije je idealno mesto za nešto žuto. Unošenjem ove boje u vaš dom stvorićete prijatnije uslove za život. Međutim, preterano izlaganje žutoj boji može umoriti oči, tako da nije preporučljivo da je stavljate na pozadinu računara. Takođe, ona podstiče razmišljanje i pojačava intuiciju.

ZELENA

Pobornici feng shui veštine smatraju da zelena boja obećava promene, uspeh i fleksibilnost. Slike predivnog zelenog pejzaža bolesnim osobama će ubrzati oporavak. Ako vežbate jogu, nosite zelenu opremu, jer ćete se dodatno opustiti. U trenucima inspiracije pišite zelenom olovkom, jer ćete tako i najsitnije misli prebaciti na papir. Obojite kancelariju ili radnu sobu u zeleno kako biste pojačali kreativnost.

OTKRIVAMO ŠTA JE BAGUA MAPA I ZA ŠTA SE KORISTI

Pročitajte još: FENG SHUI BAGUA MAPA

PLAVA

Po feng shui verovanju plava boja je vodeni element i predstavlja osnovu za novi (uspešni) početak. Ona će pojačati samopouzdanje i pomoći da imate bolju komunikaciju sa ljudima oko vas. Zahvaljujući ovoj boji lakše ćete rešiti probleme, smanjiti apetit i ona će vas u potpunosti smiriti i opustiti. Medjutim, vodite računa da se previše ne izlažete ovoj boji, jer biste mogli izazvati kontra efekat.

CRVENA

Crvena boja “poziva“ na akciju i ubrzava rad srca. Ova boja povezuje se sa vatrom, elementom koji po feng shui verovanju donosi brze promene. Čak i sasvim mala količina ove boje deluje poput magneta i veoma je moćna. Crvena vrata stvaraju osećaj dobrodošlice, ali isto tako označavaju uspeh i dobitak. Po nekim starim verovanjima ako žena na prvi sastanak obuče nešto crveno, s tom osobom će imati dugu i srećnu vezu.

LJUBIČASTA

Ova boja je savršena za prostorije u kojima meditirate ili upražnjavate jogu. Povezana je sa bogatstvom i veruje se da je njeno mesto u najudaljenijem levom ćošku u odnosu na ulazna vrata. Poštujući ovo pravilo, u svoj dom ćete uneti veliku količinu pozitivne energije koja je neophodna za uspeh. Pokušajte da je ne unosite u dnevnu sobu (gde se družite sa prijateljima), jer stvara negativnu energiju i otežava komunikaciju.

NARANDŽASTA

Narandžasta boja idealan je izbor ako želite da unesete toplinu i radost u svakodnevni život. Povezana je sa zdravljem i često se koristi prilikom lečenja bolesnika. Jarko narandžasta (u manjoj količini) će pojačati pozitivnu energiju i podići raspoloženje u svakom domu. Nežne i pastelne nijanse ove boje od svake prostorije će napraviti pravu malu oazu mira koja će uvek biti ispunjena smehom i veseljem.

Izvor:  minimagazin.info

RECEPT ZA ABSINTHE MARTINI
Sledeći artikal
KOKTEL ABSINTHE MARTINI

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.