FENG SHUI SAVETI ZA SKLADAN DOM
FENG SHUI SAVETI ZA SKLADAN DOM

FENG SHUI SAVETI ZA SKLADAN DOM

Feng shui pridaje veliku pažnju središnjem delu vašeg doma, koje se naziva – srce doma.

To je sveto feng shui energetsko mesto odakle potiču sve ostale energije vašeg doma. Održavanje centra vašeg doma svetlim, čistim i bez nereda neophodno je da biste podstakli dobru feng shui energiju u vašem životnom prostoru. Takođe tu su i drugi feng shui principi koje treba slediti kako bi bilo moguće stvaranje skladnog porodičnog doma.

BAGUA PODRUČJA U KUĆI

Vaš dom je podeljen na Bagua odnosno feng shui energetska mesta. Unutar Bagua mape postoji 8 područja koja su povezana sa određenim aspektima vašeg života. Za očitavanje Bagua oblasti koristi se kompas:

  • SEVER – KARIJERA I ŽIVOTNI PUT
  • SEVEROISTOK – DUHOVNI RAST
  • ISTOK – ZDRAVLJE I PORODICA
  • JUGOISTOK – BOGATSTVO I OBILJE
  • JUG – SLAVA I REPUTACIJA
  • JUGOZAPAD – LJUBAV I BRAK
  • ZAPAD – KREATIVNOST I DECA
  • SEVEROZAPAD – KORISNI LJUDI

Svako područje Bagua povezano se sa određenim feng shui elementom i odgovarajućim bojama i oblicima.

FENG SHUI SAVETI ZA SKLADAN DOM:

#1 OČISTITE NERED I VAZDUH U KUĆI

Kuća bez nereda može nahraniti dobru feng shui energiju, unoseći jasnoću i pojačanu pozitivnu energiju u dom. Pored čišćenja svih površina u kući, potrebno je redvono i da čistite vazduh u njoj. Koristite feng shui prečišćivače vazduha kao što su esencijalna ulja i sveće.

#2 PRIKAŽITE U KUĆI PORODIČNE FOTOGRAFIJE

Mnogo porodičnih fotografija na kojima su srećna lica raspoređenih širom kuće, posebno u trpezariji, dnevnoj sobi i kuhinji, donosi pozitivnu energiju datom prostoru. Takođe istočna Bagua oblast vašeg doma pogodna je za postavku porodičnih fotografija.

#3 OBRATITE PAŽNJU NA VAŠU SPAVAĆU SOBU

Feng shui energija spavaće sobe u velikoj meri utiče na celokupnu energiju jednog doma. Najvažnija stavka u spavaćoj sobi je komandni položaj kreveta, pri kom on jeste okrenut ka vratima ali se ne nalazi u direktnoj liniji sa njima.

#4 SMANJITE IZLOŽENOST ELEKTROMAGNETNIM POLJIMA

Kako bi dom bio zdraviji maksimalno u njemu smanjite korišćenje uređaja koji stvaraju elektromagnetna polja. Ovo se posebno odnosi na spavaću sobu u kojoj ne treba da bude tehnika poput televizora ili muzičkih uređaja.

Izvor: https://www.mojenterijer.rs

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Pogledaj još
RENOVIRATE KUĆU? Evo koje greške treba da izbegavate prema feng shuiju
RENOVIRATE KUĆU? Evo koje greške treba da izbegavate prema feng shuiju