FENG SHUI SAVETI ZA SKLADAN DOM

Feng shui pridaje veliku pažnju središnjem delu vašeg doma, koje se naziva – srce doma.

To je sveto feng shui energetsko mesto odakle potiču sve ostale energije vašeg doma. Održavanje centra vašeg doma svetlim, čistim i bez nereda neophodno je da biste podstakli dobru feng shui energiju u vašem životnom prostoru. Takođe tu su i drugi feng shui principi koje treba slediti kako bi bilo moguće stvaranje skladnog porodičnog doma.

BAGUA PODRUČJA U KUĆI

Vaš dom je podeljen na Bagua odnosno feng shui energetska mesta. Unutar Bagua mape postoji 8 područja koja su povezana sa određenim aspektima vašeg života. Za očitavanje Bagua oblasti koristi se kompas:

  • SEVER – KARIJERA I ŽIVOTNI PUT
  • SEVEROISTOK – DUHOVNI RAST
  • ISTOK – ZDRAVLJE I PORODICA
  • JUGOISTOK – BOGATSTVO I OBILJE
  • JUG – SLAVA I REPUTACIJA
  • JUGOZAPAD – LJUBAV I BRAK
  • ZAPAD – KREATIVNOST I DECA
  • SEVEROZAPAD – KORISNI LJUDI

Svako područje Bagua povezano se sa određenim feng shui elementom i odgovarajućim bojama i oblicima.

FENG SHUI SAVETI ZA SKLADAN DOM:

#1 OČISTITE NERED I VAZDUH U KUĆI

Kuća bez nereda može nahraniti dobru feng shui energiju, unoseći jasnoću i pojačanu pozitivnu energiju u dom. Pored čišćenja svih površina u kući, potrebno je redvono i da čistite vazduh u njoj. Koristite feng shui prečišćivače vazduha kao što su esencijalna ulja i sveće.

#2 PRIKAŽITE U KUĆI PORODIČNE FOTOGRAFIJE

Mnogo porodičnih fotografija na kojima su srećna lica raspoređenih širom kuće, posebno u trpezariji, dnevnoj sobi i kuhinji, donosi pozitivnu energiju datom prostoru. Takođe istočna Bagua oblast vašeg doma pogodna je za postavku porodičnih fotografija.

#3 OBRATITE PAŽNJU NA VAŠU SPAVAĆU SOBU

Feng shui energija spavaće sobe u velikoj meri utiče na celokupnu energiju jednog doma. Najvažnija stavka u spavaćoj sobi je komandni položaj kreveta, pri kom on jeste okrenut ka vratima ali se ne nalazi u direktnoj liniji sa njima.

#4 SMANJITE IZLOŽENOST ELEKTROMAGNETNIM POLJIMA

Kako bi dom bio zdraviji maksimalno u njemu smanjite korišćenje uređaja koji stvaraju elektromagnetna polja. Ovo se posebno odnosi na spavaću sobu u kojoj ne treba da bude tehnika poput televizora ili muzičkih uređaja.

Izvor: https://www.mojenterijer.rs

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.