OVO SU FENG SHUI SIMBOLI ZA SREĆU, BLAGOSTANJE I BOGATSTVO
OVO SU FENG SHUI SIMBOLI ZA SREĆU, BLAGOSTANJE I BOGATSTVO
Foto: unruhphoto.com

FENG SHUI SIMBOLI ZA SREĆU, BLAGOSTANJE I BOGATSTVO

Neki od feng shui simbola su vam sigurno već poznati, poput mandarinskih patki, koi ribica i kornjača, dok verovatno ne znate značenju i svrhu leptira ili konja na primer. U tom pogledu ovom prilikom za vas izdvajamo manje poznate feng shui simbole kako bi vam omogućili da bolje razumete ovu drevnu veštinu.

CVEĆE – BOŽUR, LOTUS, HRIZANTEMA

Cveće u sebi sadrži energiju lepote i gracioznosti. Ono svakom domu donosi procvat, sreću i blagoslov. Živo cveće poput božura, lotusa i hrizantema najbolji je izbor za unošenje snažne lekovite energije u životni prostor. S druge strane slike cveća takođe mogu da budu veoma korisne.

VOĆE – JABUKA, NAR, POMORANDŽA

Voće poput jabuka, nara i pomorandži često se koristi u feng shuiju kao simbol dugovečnosti, bogatstva, blagostanja i plodnosti. Važno je svakako obratiti pažnju na to da je voće zdravo odnosno da ne stoji trulo u posudama za voće.

PTICE – ŽDRALOVI, PATKE, PAUNOVI

Ljudi od davnina smatraju ptice simbolima slobode, nadahnuća i čežnje za sjadinjenjem sa božanstvnom. Svaka ptica ima svoje specifične karakterne osobine, zbog čega je potrebno njihov prikaz birati u skladu s onim što vam lično prija.

LEPTIRI

Najčešća feng shui upotreba simbola leptira je u vidu leka za ljubav i romantiku. Najverovatnije jer je zaljubljenost ta koja vas navodi da letite poput leptira. Dodatno elemanat korišćenja simbola leptira je u obliku slobode izbora. Takođe leptir se koristi i kako bi se privukao partner u slučaju osoba koje su usamljene.

KONJI

Prema klasičnom feng shuiju konji su simboli energije uspeha, slave, slobode i brzine. Prikazi konja na slikama kao i skulpture konja se najčešće postavljaju u južnom ili severnom delu životnog ili radnog prostora.

Izvor: mojenterijer.rs

Recept za smoothie sa šargarepom, ananasom, bananom i začinima
Prethodni artikal
CARROT CAKE SMOOTHIE

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.