Otkrijte gde u svom domu treba da držite mačku sreće
Otkrijte gde u svom domu treba da držite mačku sreće
Foto: pexels.com/@rdne

GDE U SVOM DOMU TREBA DA DRŽITE MAČKU SREĆE PREMA FENG SHUIJU

Mada je feng shui nastao u Kini, njegova uspešna moderna primena podrazumeva više od znanja klasičnih feng shui koncepata ili tradicionalnih feng shui lekova. Dobar feng shui dom kombinuje klasične koncepte sa modernim.

SREĆNA MAČKA je lek koji dolazi iz japanske kulture, simbol je sreće, prosperiteta i bogatstva.

U idealnom slučaju, ako pratite feng shui praksu, cilj je da poželite dobrodošlicu pozitivnoj energiji i održite dobar protok energije kroz vaš dom ili radni prostor da biste uticali na pozitivnost u vašem životu.

Feng shui se najbolje primenjuje ako je ugrađen u dizajn kuće, raspored nameštaja i simbole s pažljivim razmišljanjem o feng shui lekovima koje možete poželeti u vašem prostoru.

FENG SHUI SIMBOLI PROSPERITETA

Primena srećne mačke u feng shuiju može se uporediti sa upotrebom Ganeša u indijskoj kulturi. Oba simbola su iz nekineskih kultura – srećna mačka se naziva maneki neko na japanskom. Ganeš je bog sreće na čelu uspeha, mudrosti i sreće. U feng shuiju, praktikanti i entuzijasti će koristiti srećnu mačku ili slona za sreću i blagostanje. Kao i kod svih feng shui lekova, treba da se identifikujete sa predmetom koji krasi vaš dom i vaš sveti prostor.

Koristite srećnu mačku u svom domu jer volite njenu energiju, a ne zato što vam je rečeno da je to dobro za feng shui. Svaki feng shui lek ima druge zamene, tako da ako ne dobijete dobra ili jaka osećanja od srećne mačke, onda razmotrite biljku bambusa ili statue u obliku slonova, fu pasa, zmajeva ili kornjača.

Pratite svoja osećanja, energiju ili vibracije koje dobijate od predmeta. Da li odgovara vašem ličnom stilu? Kada poledate taj predmet, da li vas to usrećuje ili ispunjava nadom? Ako se to dešava, onda imate pravu stvar.

SREĆNA MAČKA

Maneki neko na japanskom jeziku znači „prizivanje mačke„. Ime očigledno potiče od njenog držanja, jer se skulptura srećne mačke uvek prikazuje kako sedi sa uspravnom šapom.

Srećna mačka se najčešće koristi u preduzećima, kao što su maloprodajni objekti, restorani i kancelarije otvorene za javnost, a manje u kući. Maneki neko se često naziva i mačka sreće i novac mačka, tako da možete pretpostaviti da se uglavnom koristi kao magnet za bogatstvo i prosperitet, kao i naravno, za dobru sreću.

Da, mačka je meka i dobrodošla, poziva vas da uđete unutra, ali ona takođe služi i kao zaštita. Ima svežinu belih i crvenih boja naglašenih nekim crnim i zlatnim tonovima, a visoko podignuta šapa koja poziva, može biti i zaštitni gest. Tradicionalno, srećna mačka drži ili okrugli zlatnik ili drevnu japansku kovanacu blago pravougaonog oblika. Ima i zlatna zvonca ili druge ukrase, kao što je crveni šal oko vrata.

Zlato i crveno se smatraju slavljeničkim bojama u azijskim kulturama, koje u kombinaciji sa svežinom bele, daju srećnoj mački posebnu energiju koja privlači ljude.

GDE POSTAVITI SREĆNU MAČKU

Činjenica da se srećna mačka uglavnom koristi u biznisu ne znači da je ne možete koristiti u svom domu ako to želite. Pošto joj je namena da privuče novac, logično mesto za to bi bila oblast bogatstva i novca vaše bague (jugoistok) ili vaše kućne kancelarije.

Izvor: mojenterijer.rs

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.