Otkrivamo zašto treba da imate kristalno drvce u svom domu
Otkrivamo zašto treba da imate kristalno drvce u svom domu
Foto: fengshuibeginner.com

KAKO DA KORISTITE FENG SHUI KRISTALNO DRVCE

Feng shui je praksa koja povezuje naše domove sa prirodom i njenim ciklusima. Jedan od načina na koji možemo da unesemo prirodu u naše domove je ugrađivanje slika i simbola prirodnih elemenata, uključujući drveće.

Kristalno drvce je ukrasni predmet, napravljen su od metalne žice, poput zlata ili bakra, sa poludragim draguljima ili kristalima za listove.

Kristalno drvce je inherentno dragoceno i vredno jer je napravljeno od plemenitih materijala poput kristala. Takođe su oblikovani tako da podsećaju na biljku žada, što može predstavljati prosperitet i sreću.

Pošto su prirodni kristali toliko popularni ovih dana, mnogi praktičari danas vole da ih koriste kao feng shui objekte zbog njihovih energetskih svojstava.

Simbolika drveta u feng shuiju

Drveće je povezano sa elementom drveta, jednim od pet elemenata sa kojima radimo u feng shuiju. Svaki element oličava određene kvalitete, a drvo je povezano sa ljubaznošću, fleksibilnošću i rastom. Ako su to kvaliteti koje biste želeli da negujete u svom životu, možda biste želeli da unesete više drvenih elemenata u svoj dom.

Drveće takođe donosi plodove, što predstavlja obilje, ishranu i stvari koje dolaze do ploda. Zamislite samo kako veliko drvo jabuke može da hrani i podrži toliko ljudi: voćke pozivaju na razmišljanje o obilju, jer blagodat koju proizvode podstiče na deljenje.

Najbolji savet pri izboru kristalnog drveta za vaš dom je da odaberete ono koje vas najviše privlači. Ako niste sigurni šta bi to moglo biti, evo nekoliko naših favorita:

Otkrivamo zašto treba da imate kristalno drvce u svom domu
Foto: worldincensestore.com

Ametist

Ametist se često koristi za smirivanje uma i povećanje fokusa, što ga čini popularnim kamenom za meditaciju. Takođe je od pomoći u negovanju intuicije i duhovne veze. Zbog toga bi drvo dragulja ametista moglo biti divan dodatak vašem području meditacije. Smirujući efekti ametista takođe ga čine odličnim za spavaću sobu, gde želite da stvorite umirujuće, opuštajuće okruženje.

Možda biste takođe želeli da postavite drvo dragulja ametista u ugao bogatstva feng shui bagua, na kineskom se zove Ksun. Ametistova ljubičasta nijansa dobro se uklapa u ovu oblast, pošto je Ksun povezan sa ljubičastom bojom. Zbog povezanosti ametista sa bogatstvom i izobiljem, možda biste želeli da ga postavite u svoju kancelariju kako biste podstakli uspešnu karijeru.

Citrin

Drvo dragulja citrina je još jedna odlična opcija za bogatstvo (pozicija Ksun) ili vašu kućnu kancelariju, jer su kristali citrina povezani sa energijom obilja. Pored materijalnog bogatstva, Ksun predstavlja vaša osećanja izobilja i sopstvene vrednosti. Postavljanje citrina u položaj Ksun može vam pomoći da povećate ova osećanja negovanjem samopouzdanja, optimizma i lične moći.

Takođe možete postaviti svoje drvo dragulja citrina u centar feng shui bagua, koji se zove Tai či. Ova oblast bague predstavlja vaše opšte blagostanje, a pošto se nalazi u centru, takođe ima uticaj na sve druge oblasti vašeg života. Citrin može pružiti toplu, oživljavajuću energiju u centru vašeg doma.

Crni turmalin

Ako želite da pozovete više zaštite, pokušajte da postavite crno drvo dragog kamenja od turmalina pored ulaznih vrata. Crni turmalin je zaštitni kamen i može pomoći u stvaranju energetske barijere protiv negativne energije.

Crna je takođe povezana sa elementom vode u feng shuiju, koji je povezan sa dubinom i mudrošću, kao i sa načinom na koji komunicirate sa svojom društvenom mrežom. Da biste pozvali više kvaliteta elementa vode u svoj život, pokušajte da dodate crno drvo dragog kamenja od turmalina bilo gde u svom domu.

Biseri

Biseri mogu prizvati metalni element, jer se metal izražava i kroz okrugle oblike i kroz belu boju. Drvo bisernog dragulja može biti za vas ako želite da negujete više kvaliteta metalnih elemenata u svom životu, kao što su preciznost, radost i lepota.

Biseri takođe sadrže lepu lekciju o tome kako nastaju. Biser nastaje kada iritantni komad krhotina nađe put u ostrigu. Bez te iritacije ne bi bilo bisera.

Žad

Žad je veoma dragocen kamen u istočnoazijskim kulturama i često se koristi za pozivanje na zaštitu, blagostanje i dugovečnost. Dok žad dolazi u nekoliko boja, najpoznatiji je zeleni žad. Zelena je povezana sa elementom drveta u feng shuiju, tako da biste možda želeli da postavite drvo dragulja od žada u svoj dom da biste pozvali više kvaliteta elementa drveta.

Zeleno kristalno drvce od žada bi moglo biti posebno potpora u oblasti Novih početaka feng shui bague, koja se zove Džen. Ovo područje je povezano sa porodicom, prolećem i elementom drveta. Takođe možete da ga postavite u Ksun, ugao bogatstva, da pozovete obilje i prosperitet.

Rozenkvarc – ružičasti kvarc

Ružičasti kvarc ima meku, umirujuću energiju i često se koristi za lečenje srca ili pozivanje romantičnog partnera. Drvo dragog kamenja od ružičastog kvarca može biti odličan dodatak oblasti veza u bagui, poznatoj kao Kun. Takođe možete da ga postavite u svoju spavaću sobu da biste pozvali emocionalno podmlađivanje i ljubav.

Kako da se brinete o svom kristalnom drvcu

Kao i svaki feng shui objekat, važno je da se brinete o svom kristalnom drvcu. To znači da ga često čistite i pazite da nije zanemaren. Oblik drveća dragulja može značiti da skuplja dosta prašine, tako da ćete želeti da ga često pazite i obrišete svu prašinu koja se nakupila.

Kristalno drvce takođe sadrži kristale, pa ih takođe treba energetski očistiti s vremena na vreme. To možete učiniti tako što ćete drvo staviti na sunčevu svetlost nekoliko sati. Sunčeva svetlost ima veoma svetlu, razjašnjavajuću, jang energiju koja može pomoći da se ukloni svaka zaglavljena ili ustajala energija koju je vaše drvo možda prikupilo tokom vremena.

Izvor: thespruce.com

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.