KAKO PRAVILNO KORISTITI MIRISNE ŠTAPIĆE U DOMU
KAKO PRAVILNO KORISTITI MIRISNE ŠTAPIĆE U DOMU

KAKO PRAVILNO KORISTITI MIRISNE ŠTAPIĆE U DOMU

Mirisni štapići sve su popularniji u svetu zbog svog intezivnog mirisa i pristupačne cene, ali i pozitivnog uticaja koje mogu imati na fizičko i mentalno zdravlje. Otkrivamo kako i koje mirisne štapiće da koristite u svom stanu ili kući.

Prve mirisne štapiće ili bolje rečeno sušeno bilje koje se palilo i ostavljalo da se dimi prvi su koristili Egipćani u ritualima povezivanja sa bogovima i višim silama kao i sa dušama svojih predaka. U današnje vreme mnoge kulture i dalje ih koriste u spiritualne svrhe, a mnogi od njih imaju i značajnog uticaja na fizičko i mentalno zdravlje.

Redovnom i pravilnom upotrebom mirisnih štapića možete promeniti energiju u vašem domu ili u vama samima. Oni se koriste u aroma terapiji, a postali su i sastavni deo svake Reiki terapije.

Postoje generalna pravila na kojim mestima se koristi koji miris, mada su ona uopštena i prvenstveno treba slušati svoje „unutrašnje ja“ pošto nam ono govori nepogrešivo šta nam je neophodno.

SPAVAĆA I DNEVNA SOBA

Spavaća soba je mesto u kome treba da smo potpuno opušteni, ali ujedno je i mesto u koje najviše ispuštamo nagomilane negativne energije tako da ovde treba koristiti mirise koji smiruju i koji „čiste“ prostor od negativne energije.

Dnevna soba je mesto u kome provodimo veliki deo dana i u njoj bi trebalo paliti štapiće koji podižu životnu energiju i osnažuju.

Ako želimo da ceo prostor ispunimo jednom energijom (jednan miris) treba birati mirise koji u sebi imaju više od jedne osobine (na primer: „4 godišnja doba“), jer ta mešavina čisti prostor od negativne energije i bakterja, prizemljuje i podiže životnu energiju.

VRSTE MIRISNIH ŠTAPIĆA

Neki od najčešćih štapića i njihova svojstva:

Bela žalfija – Najbolje čisti prostor od negativne energije. Odlična je za prevenciju od gripa i ostalih bolesti koje se prenose vazduhom, jer ima i dezinfekciona dejstva.

Cimet – Koristi se za dizenje energije na opštem nivou. Preporučuje se svim ljudima koji se bave energijom da ga koriste dok se pipremaju za terapije.

Kokos – Veoma moćan opuštajući miris. U potpunosti opušta i smiruje telo i um čak i u stanjima velikog stresa. Naučne studije su pokazale da su studenti koji su tokom učenja koristili ovaj miris brže i bolje pamtili, tako da toplo preporučujem njegovo korišćenje svima koji nešto uče.

Kafa – Još jedan veom moćan energetski čistač. Odličan je i za otklanjanje noćnih mora i problema sa spavanjem (svi znamo da je kafa odlična za budjenje, ali njen miris ima potpuno druga svojstva).

Indian Tobacco – Momentalno podiže raspoloženje, smiruje emocije i mozak, pomaže da se povežete sa svojim „višim ja“.

Lavanda – Najmoćniji miris za smirenje od svakog stresa i kod svih psihičkih neuravnoteženosti. Odličan ako želite da utonete brzo u miran san.

Izvor: www.kucastil.rs

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Pogledaj još
Kako da pokrenete pozitivnu energiju kombinujući različite arome
FENG SHUI: pokrenite pozitivnu energiju kombinujući različite arome