Uz pomoć samo jednog detalja promenite život na bolje
Uz pomoć samo jednog detalja promenite život na bolje
Foto: @jannoon028 I freepik.com

MALA FENG SHUI TAJNA: Uz pomoć samo jednog detalja promenite život na bolje

Samo jedan pristupačan detalj može vam pomoći u ostvarivanju životnih ciljeva. Evo o čemu se radi…

Većina feng shui učitelja ne bavi se isključivo položajem doma, rasporedom prostorija i uređenjem, već obraća pažnju i na životne navike svojih klijenata. Zato preporučuju i odgovarajuće promene, kao što je, na primer, da počnu da gaje biljke u stanu ili da prilagode svoje navike u pogledu odlaganja odeće, uređenja radnog kutka ili čak i higijene.Takođe, postoji još jedna pristupačna stvar koju svaka osoba može sebi da priušti, a kako savetuju feng shui stručnjaci ima i tek ako pozitivan učinak.

Reč je o DNEVNIKU.

Bez obzirana to kakav ćete dnevnik odabrati: običnu svesku ili pravi dnevnik sa žičanim povezom ili lepu svesku koja vas toliko inspiriše da vas prosto mami da svakog dana nešto zabeležite, ova sitnica je jedna od osnovnih alata ako želite da promenite svoj život.

OTKRIVAMO ŠTA JE BAGUA MAPA I ZA ŠTA SE KORISTI

Pročitajte još: FENG SHUI BAGUA MAPA

Na kraju dana, svako od nas ima priču. Naša sećanja su priče. Budući planovi takođe. Čak i naš dom ima jednu posebnu priču. Kao što upravo sada vi čitate jednu. Dnevnici pomažu da stvari pogledate iz više uglova i na razne načine.

Kao što je za pozitivnu energiju u domu potrebno da očistite nered, tako će vam dnevnik pomoći da sredite misli. Kada vodite dnevnik svako dnevno, pomažete svojim mislima da prošetaju od vaše glave do lista papira. Na taj način moći ćete da sumirate šta je važno i da krenete u realizaciju.

Pisanje može pokazati potencijalno rešenje. Sve svoje negativne  misli, osećanja, probleme, izbaćićete iz glave pravo na papir. 

Koji je magičan deo ovog procesa? Feng shui učitelji odgovaraju: „Teško je da posmatrate jednu istu stvar koja vas muči zapisanu na papiru, a da ne poželite da je već jednom rešite“.

Dnevnici nam pomažu i da uočimo koliko smo toga postigli. Nakon par meseci pisanja, pogledajte kako ste se osećali i kroz kakve situacije ste prošli. Pamćenje nam nije uvek najbolji prijatelj, ali zato je tu dnevnik da nas podsetik ako na dobre situacije, tako i na loše iz kojih smo izvukli pouku.

Neka istraživanja pokazuju da je pisanje dnevnika odlično za zdravlje.Ukoliko dnevno pišete 20 minuta dnevnik, kao rezultat dobićete bolji imuni sistem i smanjene simptome depresije i anksioznosti.

Izvor: lepaisrecna.rs

RECEPT ZA RIMSKU SALATU
Sledeći artikal
RIMSKA SALATA

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.