6 saveta gde i kako da upalite sveće u vašem domu
6 saveta gde i kako da upalite sveće u vašem domu

MOĆ PALJENJA SVEĆA PREMA FENG SHUIJU: 6 saveta gde i kako da upalite sveće u vašem domu

Ako vam je život pomalo dosadan i rutinski, bez zadovoljstva, jedan od elemenata feng shuija koji će vam momentalno pomoći su sveće. Zapalite sveće i toplina i pozitivna energija će uslediti sami od sebe.

Evo nekoliko SAVETA o tome koje sveće koristiti i najbitnije – gde ih staviti.

Napomena: Radi sigurnosti, koristite uvek svećnjake, vodite računa o plamenu, udaljite sveće od zavesa. Pokušajte da koristite što prirodnije sveće, bez parafina, s prirodnim bojama i mirisima.

CRVENE SVEĆE – za jaču ljubav

Sveće su vrlo korisne kada želite istaknuti nešto, kao važno i posebno. Ako se već neko vreme osećate zanemareno, na primer, od strane partnera, stavite devet crvenih sveća u središnji deo najdaljeg dela (od ulaza) u prostor dnevnog boravka. Ove sveće palite u kasnim popodnevnim satima.

SVEĆA U KAMINU –  za više entuzijazma

Ako u stanu imate kamin koji vrlo retko ili nikada ne palite, to može biti razlog zašto vam nedostaje entuzijazma u životu. Postavljanjem sveće u otvor kamina, (na mesto ložišta) mogli bi otkriti novi i vedriji smisao postojanja. Na tom mestu sveće palite barem jednom nedeljno.

Odaberite boju koja odgovara položaju kamina u prostoru. Na primer: ako se kamin nalazi na ulaznom zidu, izaberite plave sveće. Kamin koji se nalazi u levom delu stana (prostorije) pogodan je za paljenje zelenih sveća. Ukoliko je u desnom delu kuće ili stana, odaberite bele sveće. Ako je kamin na suprotnom najdaljem mestu od ulaza u prostoriju, upotrebite crvene sveće.

ZELENE SVEĆE – za buđenje energije

Ukoliko vam neka prostorija deluje kao pomalo hladna i depresivna, ima previše jin energije. Potrebno je što pre potaknuti jang energiju, a to ćete najpre postići grupiranjem tri zelene sveće odmah do ulaza. Ako vam se sviđaju mirisne sveće, izaberite miris lavande ili bergamota.

DEVET CRVENIH SVEĆA – za dobar balans u domu

Ako imate običaj da  preuzete na sebe više toga nego što možete, imate previše elementa drveta u vašem domu. Dobar način da se pronađe potrebna ravnoteža između „misliti i moći” je sprovesti feng shui „lek” svećama. Postavite devet crvenih sveća u središnjem delu leve strane doma, prostorije, kuće. Ove sveće palite tokom prepodneva ili svakog jutra.

PLAVE SVEĆE – za kreativnost i bolju inspiraciju

Kada život postane pomalo dosadan i rutinski, nužno vam je potrebna inspiracija. Pažljivo postavljene sveće pružiće vam upravo to. Postavite osam plavih sveća u levi ugao vašeg doma, prostorije u kojoj najviše boravite. Palite ih svakoga dana po mogućnosti u večernjim satima. Preferirate li mirisne sveće odaberite ugodnu aromu limuna ili ruzmarina.

ŽUTE SVEĆE – za bolje zdravlje

Ako patite od slabe cirkulacije, artritisa, umornih očiju ili suve kože, i ovde sveće po feng shui načelu mogu pomoći i „izlečiti”. Postavite pet žutih sveća na kuhinjski sto i zapalite ih jednom dnevno. Najbolje za tu svrhu su sveće kvadratnog oblika u preseku.

Izvor: httpss://atma.hr

goveđa supa recept
Sledeći artikal
GOVEĐA SUPA

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.