MOĆ PALJENJA SVEĆA PREMA FENG SHUIJU: 6 saveta gde i kako da upalite sveće u vašem domu

Ako vam je život pomalo dosadan i rutinski, bez zadovoljstva, jedan od elemenata feng shuija koji će vam momentalno pomoći su sveće. Zapalite sveće i toplina i pozitivna energija će uslediti sami od sebe.

Evo nekoliko SAVETA o tome koje sveće koristiti i najbitnije – gde ih staviti.

Napomena: Radi sigurnosti, koristite uvek svećnjake, vodite računa o plamenu, udaljite sveće od zavesa. Pokušajte da koristite što prirodnije sveće, bez parafina, s prirodnim bojama i mirisima.

CRVENE SVEĆE – za jaču ljubav

Sveće su vrlo korisne kada želite istaknuti nešto, kao važno i posebno. Ako se već neko vreme osećate zanemareno, na primer, od strane partnera, stavite devet crvenih sveća u središnji deo najdaljeg dela (od ulaza) u prostor dnevnog boravka. Ove sveće palite u kasnim popodnevnim satima.

SVEĆA U KAMINU –  za više entuzijazma

Ako u stanu imate kamin koji vrlo retko ili nikada ne palite, to može biti razlog zašto vam nedostaje entuzijazma u životu. Postavljanjem sveće u otvor kamina, (na mesto ložišta) mogli bi otkriti novi i vedriji smisao postojanja. Na tom mestu sveće palite barem jednom nedeljno.

Odaberite boju koja odgovara položaju kamina u prostoru. Na primer: ako se kamin nalazi na ulaznom zidu, izaberite plave sveće. Kamin koji se nalazi u levom delu stana (prostorije) pogodan je za paljenje zelenih sveća. Ukoliko je u desnom delu kuće ili stana, odaberite bele sveće. Ako je kamin na suprotnom najdaljem mestu od ulaza u prostoriju, upotrebite crvene sveće.

ZELENE SVEĆE – za buđenje energije

Ukoliko vam neka prostorija deluje kao pomalo hladna i depresivna, ima previše jin energije. Potrebno je što pre potaknuti jang energiju, a to ćete najpre postići grupiranjem tri zelene sveće odmah do ulaza. Ako vam se sviđaju mirisne sveće, izaberite miris lavande ili bergamota.

DEVET CRVENIH SVEĆA – za dobar balans u domu

Ako imate običaj da  preuzete na sebe više toga nego što možete, imate previše elementa drveta u vašem domu. Dobar način da se pronađe potrebna ravnoteža između „misliti i moći” je sprovesti feng shui „lek” svećama. Postavite devet crvenih sveća u središnjem delu leve strane doma, prostorije, kuće. Ove sveće palite tokom prepodneva ili svakog jutra.

PLAVE SVEĆE – za kreativnost i bolju inspiraciju

Kada život postane pomalo dosadan i rutinski, nužno vam je potrebna inspiracija. Pažljivo postavljene sveće pružiće vam upravo to. Postavite osam plavih sveća u levi ugao vašeg doma, prostorije u kojoj najviše boravite. Palite ih svakoga dana po mogućnosti u večernjim satima. Preferirate li mirisne sveće odaberite ugodnu aromu limuna ili ruzmarina.

ŽUTE SVEĆE – za bolje zdravlje

Ako patite od slabe cirkulacije, artritisa, umornih očiju ili suve kože, i ovde sveće po feng shui načelu mogu pomoći i „izlečiti”. Postavite pet žutih sveća na kuhinjski sto i zapalite ih jednom dnevno. Najbolje za tu svrhu su sveće kvadratnog oblika u preseku.

Izvor: httpss://atma.hr

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Pogledaj još
Šta je feng shui
ŠTA JE FENG SHUI?