PRIVUCITE BOGATSTVO I SREĆU U SVOJ DOM: gde treba da se čuva moćna feng shui žaba

Veruje se da feng shui žaba novca donosi sreću i obilje u vaš dom, ali ako ne poštujete pravila kineske tradicije možete privući negativnu energiju! Evo gde treba, a gde ne smete da čuvate srećnu žabu.

U Kini ova žaba naziva se još „Chan Chu“ i veruje se da u noći punog Meseca možete očekivati dobre vesti po pitanju materijalnog stanja ako energija žabe novca vlada u vašem domu.

Postoji više vrsta ove srećne figure, ali feng shui pravila ističu da je najdelotvornija žaba sa tri stopala koja drži novčić u svojim ustima, jer po legendi ova žaba skače po domu i ostavlja energiju novca u svakom kutku vaše kuće. Ipak, ove žabe se ne drže samo u kući, već je mnogi čuvaju i na radnom mestu kako bi privukli bogatvo i napredak na poslu.

Međutim, nije dovoljno samo da imate žabu novca, već i da je stavite na određeno mesto, savetuju feng shui stručnjaci. Ukoliko žabu postavite na mesto suprotno feng shui pravilima možete privući negativnu energiju i svakodnevno odbijati obilje od sebe.

6 mesta na koja treba da postavite žabu novca po feng shui pravilima:

 1. Postavite žabu u blizini ulaznih vrata.
 2. Glava treba da joj bude okrenuta ka unutra.
 3. Najbolju energiju privlači ako je čuvate u dnevnoj sobi, posebno ako imate privatan biznis.
 4. Za napredak u karijeri postavite je u severnom delu dnevne sobe.
 5. Stavite je na sto, na primer na stočić za kafu.
 6. Ako radite u kancelariji, čuvajte je na vidljivom mestu na stolu.

Ako na ovim mestima čuvate feng shui žabu odbijate energiju novca od sebe:

 1. Žaba ne treba da bude okrenuta ka izlazu jer to simbolizuje da novac samo izlazi iz vaše kuće.
 2. Ne treba da je čuvate u spavaćoj sobi, kuhinji i kupatilu.
 3. Nemojte da je držite na podu.
 4. Ako se razbije, odmah je bacite jer slomljena žaba privlači negativnu energiju.
 5. Ne čuvajte je na mestu gde ima puno ljudi i galame, veruje se da tako odbija pozitivnu energiju novca.

Feng shui stručnjaci ističu da treba da aktivirate žabu novca za bogatstvo, sreću i obilje. Vežite crvenu traku oko žabe kako biste je aktivirali ili je postavite na crveni papir ili drugu podlogu u toj boji. Ukoliko ste već kupili žabu sa crvenom trakom, onda nema potrebe da ponavljate ovaj postupak.

Ako želite da materijalna energija u potpunosti zavlada u domu, onda je potrebno da imate 9 žaba novca i da je postavite na odgovarajuća mesta u kući, a ukoliko imate baštu, posebno ako od nje zarađujete, onda možete jednu od njih da stavite i na odgovarajuće mesto u dvorištu. Ukoliko se ne odlučite za 9 žaba, onda nabavite 3 ili 6, jer se veruje da baš ti brojevi privlače novac i sreću.

Izvor: www.lovesensa.rs

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Pogledaj još
Kako da pokrenete pozitivnu energiju kombinujući različite arome
FENG SHUI: pokrenite pozitivnu energiju kombinujući različite arome