The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Pored toga što je predivan ukras našeg doma, cveće veoma pozitivno deluje na zdravlje, što potvrđuju i mnogi stručnjaci!

Jedna od najvećih balgodeti biljke jeste da pročišćuju i osvežavaju vazduh. One filtriraju sve toksične materije koje se nalaze u zatvorenom prostoru i proizvode kiseonik.

Naime, 90 – tih godina prošlog veka, NASA je sprovela istraživanje u vezi sa time koliko su biljke sposovne da pročiste i osveže vazduh. U razdoblju od 2 godine, svaka od testiranih biljaka je posebno uzgajana u zasebnoj komori, u klimi koja preovladava u domu ili u kancelariji. Svaki dan bi se ubacivala račno određena količina zagađivača, pa bi se nakon 24 sata merila koliličina štetnih materija u vazduhu i uporedila sa količinom izmerenom pre zagađivanja.

Rezultati su bili odlični! Neke od biljaka su u roku od 24 sata uspešno mogle ukloniti i do 90% mnogih toksičnih materija.

Neke od ovih dragocenih biljaka su: hrizantema, orhideja, filodendron, gerber, margarita, aloe vera, afrička ljubičica, sanseverija, drvo života, paprat, više vrsta palmi.

Baš zato što smo svakodnevno izloženi brojnim zagađivačima, izuzetno je preporučljivo da u prostor u kojem najviše boravimo imamo i neke od ovih biljaka.

Unesite u svoj dom svežinu, lep ukras i čist vazduh!

 

 

 

Komentari: