Biljna ulja koja sprečavaju opadanje kose
Biljna ulja koja sprečavaju opadanje kose
Foto: Monfocus I pixabay.com

3 BILJNA ULJA KOJA SPREČAVAJU OPADANJE KOSE

Svakoj ženi je bitno da ima lepu i zdravu kosu, a da bi bila takva potrebna joj je stalna nega. Ipak, pored toga može da dođe do opadanja kose. Bitno je da ne paničite ako kosa krene da vam opada, jer postoji mnogo načina kako to da sprečite.

Najveću i najbolju pomoć, pružiće vam biljna ulja. Biljna ulja mogu biti korisna za zdravlje kose zbog svojih hidratantnih i hranjivih svojstava. Ne samo da poboljšavaju izgled i pospešuju rast kose, već i sprečavaju njeno opadanje. 

#1 BADEMOVO ULJE

  Ovo ulje obiluje vitaminom D i E, mineralima poput kalcijuma i magnezijuma i bogato je omega masnim kiselinama. Zbog proteina i masnih kiselina, bademovo ulje daje kosi sjaj i mekoću. Podstiče rast nove kose. Bademovo ulje ima nutritivna svojstva koja su korisna za kosu.

  Kako se koristi?

  Namažite ulje na kosu i ostavite da deluje celu noć. Ujutru kosu oprati normalno.

  #2 MASLINOVO ULJE

  Maslinovo ulje ima hranljiva svojstva, sadrži vitamin E i masne kiseline koje podstiču rast kose. Ovo ulje ima hidratantna svojstva koja su odlična za vašu kosu.

  Kako se koristi?

  Namažite ulje na kosu, ostavite da deluje 30 minuta. Nakon toga operite kosu normalno.

  #3 KOKOSOVO ULJE

  Kokosovo ulje je jedno od najboljih ulja protiv opadanja kose. Sadrži dosta proteina. Daje kosi sjaj, mekoću, štiti je od isušivanja i podstiče njen rast.

  Kako se koristi?

  Namažite ulje na vlažnu kosu, ostavite da deluje par sati i nakon toga operite kosu normalno. Kokosovo ulje možete koristiti i kao regenerator, tako što malu količinu stavite na kosu izmedju šampona i regeneratora.

  Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.