ODLIČNE MASKE ZA KOSU OD ALOE VERE KOJE ĆETE OBOŽAVATI
ODLIČNE MASKE ZA KOSU OD ALOE VERE KOJE ĆETE OBOŽAVATI
Foto: aloelabs.com

3 MASKE ZA KOSU OD ALOE VERE KOJE ĆETE OBOŽAVATI

ALOE VERU bi svako trebao imati u svom domu jer je veoma hranljiva zbog svojih lekovitih svojstava, pomaže kod mnogih problema, blagotvorno deluje na kožu, a prisustvo važnih nutrijenata kao što su amino kiseline, minerali, proteini i vitamini čine je odličnim sredstvom za tretiranje oštećene kose.

Prekomerno opadanje kose, kao i suva i oštećena kosa su veoma česti problemi sa kojima se mnoge dame susreću. Visok nivo zagađenja, loša ishrana kao i prekomerna upotreba raznih sredstava za stilizovanje kose može dovesti do ovih problema.

ALOE VERA je jedna od biljki koja nam itekako može pomoći kada je nega kose u pitanju. Iskoristite SOK od aloe vere umesto vašeg balzama i vaša kosa će biti svilenkasta, meka I glatka. Odličan je i za suvu i oštećenu kosu.

Jedan od najvažnijih koristi aloe vere je sprečavanje gubitka kose I stimulacija rasta kose. Takođe, može da vam pomogne u kontrolisanju jednog od najčešćih problema kože glave – perut.

Aloe vera gel je odlično sredstvo koje nam može pomoći kod podmlađivanja i sprečavanja opadanja kose.

#1 MASKA PROTIV OPADANJA KOSE

Uzmite list aloe vere, prepolovite ga po dužini na pola I sastružite gel iznutra. Nakon toga, u posudu pomešajte 1 jaje, dodajte aloe vera gel I 2 – 3 kašike maslinovog ulja.

Smesu umasirajte u kožu glave I pokrijte sa vrućim peškirom na 10 minuta, zatim sklonite peškir I držite masku još dodatnih 40 minuta. Kosu dobro isperite.

#2 HRANLJIVA MASKA ZA KOSU

Na isti način kao I kod prethodne maske, izvadite aloe vera gel iz unutrašnjosti prepolovljenog lista. Pomešajte sa pireom od avokada, medom I jajem. Masku namažite dužinom cele dlake izbegavajući kožu glave. Zatim, prekrijte kosu sa kapom za tuširanje ili providnom folijom I ostavite da deluje najmanje 1 sat. nakon toga dobro isperite.

Na ovaj način ćete omekšati, nahraniti vašu oštećenu kosu.

#3 ZA KOSU BEZ PERUTI

Nanesite gel ili sok aloe vere na kožu glave pre tuširanja. Ostavite da deluje pola sata I onda ga isperite.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.