Stvari koje svakodnevno štete vašoj kosi, a možete ih lako eliminisati
Stvari koje svakodnevno štete vašoj kosi, a možete ih lako eliminisati

6 STVARI KOJE SVAKODNEVNO ŠTETE VAŠOJ KOSI, A MOŽETE IH LAKO ELIMINISATI

Vi, kao i svaka prava dama, zasigurno posvećujete puno pažnje nezi svoje kose kako bi bila negovana i zdrava. Ipak, složićete se, ništa ne ističe vašu lepotu tako bujno kao kosa. Međutim, možda nesvesno pravite greške koje čine da, uprkos trudu koji ulažete, zapravo štetite vašoj kosi.

Mnoge žene često misle da je korišćenje velikog broja preparata za negu kose, samo po sebi učiniti da ona bude savršeno zdrava. Pri tom, zaboravljaju da obrate pažnju na stvari koje možda rade pogrešno svakoga dana i tako uništavaju sav napor uložen u održavanje vlasišta.

Zato otkrijte kojih to 6 stvari svakoga dana šteti vašoj kosi:

#1 Čistite redovno četku za kosu

Svrha češljanja nije samo da kosa izgleda uredno, već se na taj način uklanja zamršena kosa i mrtve ćelije kože. Tokom češljanja, otpale dlake se nagomilavaju na četki pa ukoliko četku redovno ne čistite, češljanjem možete oštetiti i iskidati zdravu kosu.

Takođe, ovo može učiniti da vaša kosa izgeda prljavo i masno, a to svakako ne želite.

Ukoliko imate perut, onda je četka idealno mesto za razvoj bakterija. Zbog toga, potrebno je da na svakih nekoliko dana operete svoju četku za kosu, za šta vam je potrebno svega nekoliko minuta. Verujte nam, vaša kosa će vam biti zahvalna.

#2 Recite ne pranju kose vrućom vodom

Ovo je jedna od najčešćih grešaka koja čini da vaša kosa bude tanka i lomljiva.

Osim što ispira boju i zaštitna ulja koja su zadužena za kvalitet dlake, vruća voda isušuje kožu glave, što može dovesti do bržeg mašćenja i stvaranja peruti.

Idealno bi bilo da za pranje kose koristite mlaku vodu koja će ukloniti prljavštinu, ali istovremeno poboljšati cirkulaciju krvi u koži temena glave.

#3 Kosu ne treba češljati dok je mokra

Kada je mokra, vlas kose je nekoliko puta osetljivija nego li kada je suva.

Zato dobro očešljajte kosu pre pranja i tek kada ona bude potpuno suva možete proći četkom kroz nju.

Kosu češljajte od vrhova koje ćete raščešljati, a zatim nastavite češljanje ka korenu dlake. Na taj način ćete oštećivanje kose smanjiti na minimum.

#4 Nežno sa peškirom

Još jedna navika koju podhitno treba izbaciti jeste grubo trljanje kose peškirom nakon pranja.

Na ovaj našin kosa se mrsi i lomi, a vi, zauzvrat, dobijate rasčupanu frizuru i oštećenu dlaku.

Mokru kosu uvijte u peškir i sačekajte da tkanina upije vodu, a zatim je rastresite prstima i osušite na uobićajen način.

#5 Vezujete kosu u rep?

Ako je vaša omiljena frizura visoko podignut rep, treba da znate da ovim vršite veliki pritisak na koren dlake. Posledica je intenzivno opadanje kose koju toliko volite. U produženom deolovanju, ovakva praksa može dovesti i do pojave zalizaka.

#6 Redovno šišanje = zdravija kosa

Šišajte vrhove kose na svaka dva meseca jer će to smanjiti njihovo pucanje i pojavu cvetanja kose svesti na minimum.

Ukoliko su vam krajevi oštećeni, ma šta tvrdile reklame, ni najskuplji preparati za negu kose ih neće obnoviti.

Frizerski salon Happy team  

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.