Kako da prirodno osušite kosu, a da ona bude lepa i stilizovana
Kako da prirodno osušite kosu, a da ona bude lepa i stilizovana
Foto: elle.com

BEAUTY TRIKOVI: kako da prirodno osušite kosu, a da ona bude lepa i stilizovana

Prirodniji izgled kose je u trendu, što znači manje vremena za sređivanje, a i nega postaje jednostavnija. Naime, kosa treba da izgleda baš kao da ste je samo osušili i izašli iz kuće. Ako ste i vi jedna od dama kojima ovako stilizovana kosa ne izgleda uvek lepo, uz ove savete i trikove kosa će vam sigurno izgledati lepo i seksi.

Predstavljamo vam mali BEAUTY VODIČ kako da u zavisnosti od tipa kose i par trikova, stilizujete svoju frizuru.

Pre svega, par osnovnih pravila za svaki tip kose:

#1 Odvojite par minuta za masažu korena tokom pranja kose. Masažom podstičete cirkulaciju korena, rast kose i na taj način učvršćuje se koren dlake.

#2 Zadnje ispiranje kose kod pranja bi trebalo da bude hladnom vodom jer će hladna voda da zatvori kutikule vlasi, pa će kosa lakše da reflektuje svetlost i omogućiti optimalnu blistavost i sjaj.

#3 Najčešća greška nakon pranja kose je raščešljavanje mokre kose gustim češljevima ili četkama. Zašto? Zato što je kosa mnogo više sklonija pucanju kada je mokra, a gusti češljevi će dodatno uzrokovati pucanje. Najbolji izbor su drveni češljevi širokih zubaca.

#4 Negujte kosu na pravi način, koristite kvalitetne preparate baš za vaš tip kose, izbegavajte fen kada god možete i šišajte je redovno.

#5 Pravilna ishrana je takođe veoma bitna za zdravu i lepu kosu.

Kako da stilizujete frizuru ako vam je:

KOVRDŽAVA KOSA

Kod kovrdžave kose je veoma bitno da tokom pranja kose nanesete regenerator, zatim kosu rasčešljate češljem sa širokim zubcima i isperite. Nakon toga iscedite višak vode i nanesite preparat za kovrdžavu kosu. Najbolji su preparati koji se ne ispiraju. Nanesite preparat na dlanove, potom odvojite pramen u šaku i nanosite laganim pritiskanjem na kosu da upije bolje, nikako nemojte trljati kosu.

TALASASTA KOSA

Trik profesionalnih stilista za savršenu talasastu kosu jeste da nakon pranja nanesete ulje na krajeve kose. Nakon toga napravite razdeljak i stavite kosu iza ušiju i zakačite je metalnim šnalama kako biste postigli dodatno prelamanje kose. Ostavite kosu da se tako osuši.

RAVNA KOSA

Nakon pranja na ravnu kose treba da nanesete sredstvo za volumen i da očešljate dok ne razmrsite kosu. Ispletite dve pletenice, malo labavije i ostavite tako kosu da se osuši. Kada se kosa osuši, raspletite pletenice. Ovako ćete dobiti blago talasastu kosu koja će izgledati fenomenalno.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.