Nova metoda za stilizovanje kovrdžave kose
Nova metoda za stilizovanje kovrdžave kose
Foto: @lookstudio I freepik.com

“BOWL” METODA JE NAJNOVIJI TIKTOK-OV TRIK ZA KOVRDŽAVU KOSU: Evo šta treba da znate

Drage dame sa kovrdžavomo kosom ovo je novi TikTok trend koji treba isprobati. Uprkos činjenici da ovaj proces dodaje još nekoliko minuta vašoj rutini kada je kosa u pitanju, TikTokeri Jonathan Monroe i Kimberly Díaz veruju da je vredno uložiti dodatno vreme. Monro kaže da svako ko koristi mnogo proizvoda za kovrdžavu kosu i održavanje vlažnosti svoje kose svakako treba da isproba ovu tehniku.

ŠTA JE “BOWL” METODA?

Ova metoda dobro funkcioniše i kod kovrdžave i kod talasaste kose. ”Bowl”(posuda) metoda vam pomaže da izvučete maksimum iz vode kada stilizujete kosu i zapravo je prilično jednostavno: Sve što vam je potrebno je velika činija vode u koju možete zaroniti glavu. Nanesite proizvode za stilizovanje na skroz mokru kosu, zatim stiskajte više puta da biste što više razblažili proizvode i integrisali ih u kosu. Umakanje i stiskanje se ponavlja više puta i videćete da posuda sa vodom postaje neprozirna od proizvoda dok nastavite da to radite. Možete koristiti četku kako bi ravnomerno naneli proizvode po kosi.

KAKO DA URADITE SAMI “BOWL” METODU – korak po korak:

 1. Pre svega, operite kosu sa šamponom, a zatim isperite.
 2. Napunite veliku posudu toplom vodom.
 3. Nanesite regenerator za kovrdže. Ravnomerno ga nanesite od korena do vrha.
 4. Raščešljajte kosu koristeći češalj sa širokim zubcima.
 5. Prvo umočite krajeve kose u vodu i nastavite dok ne osetite vodu na svom skalpu. Umočite kosu tako par puta.
 6. Sada se nagnite dalje od posude, uhvatite krajeve vaše kose u šaku i stiskajte, pustite da višak vode iscuri nazad u činiju.  
 7. Ponovite postupak umakanja i stiskanja još 2-3 puta da biste stvorili glatke i hidratizovane grudvice.
 8. Nanesite hidratantnu kremu za kovrče.
 9. Uzmite peškir od mikrovlakana i prosušite kosu stiskanjem.
 10. Na kraju nanesite gel za kovrdže.
 11. Kosu osušite fenom ili prirodno i videćete neverovatne rezultate.

 “Bowl” metoda za kovrdžavu kosu uključuje uzastopno češljanje i potapanje kose u posudu sa vodom da biste definisali svoje lokne. Iako zahteva malo više vremena od drugih metoda, mi kažemo da je metoda posude vredna pokušaja—ne košta ništa, a mogli biste da završite sa svojim najdefinisanijim kovrdžama do sada.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.