Odlična maska za suvu i oštećenu kosu
Odlična maska za suvu i oštećenu kosu
Foto: unsplash.com/@timmossholder

IMATE SUVU I OŠTEĆENU KOSU? Maska od maslinovog ulja i žumanceta je rešenje

Ova maska je odlično rešenje ako imate suvu i oštećenu kosu. Nije previše skupa, veoma je delotvorna, a čini kosu vidno jačom, zdravijom i lepšom. Za masku vam je potrebno samo 2 sastojka, a to su: maslinovo ulje i žumance. Zašto je ova maska toliko dobra, saznajte u nastavku.

MASLINOVO ULJE je veoma dobro kako za naše zdravlje, tako i za negu naše kože i kose, svakako je jedan od sastojaka ukoliko  želite da imate jaku i zdravu kosu. Maslinovo ulje je bogato vitaminom E, mononezasićenim esencijalnim masnim kiselinama, kao i drugim masnim kiselinama koji čine našu kosu glatkom i mekanom. Prvenstveno, maslinovo ulje je dobro jer  je prirodni izvor skvalena koji je zadužen da obezbedi umerenije lučenje masnoće na našem telu, a pomaže i da se reguliše masnoća na našoj kosi.

ŽUMANCE je bogato masnoćom i proteinima koji kosu čine sjajnom i mekanom. Zajedno sa maslinovim ulje dobijate masku koja će učiniti da vaša kosa bude jača, zdravija i lepša.

Saveti kako da negujete suvu kosu

Pročitajte još: PRAVILNA NEGA SUVE KOSE

Da bi napravili masku potrebno je da 2 kašike maslinovog ulja malo zagrejete ( ne treba da bude vrelo). Zatim uzmite jedno žumance i umutite, pa dodajte maslinovo ulje i lepo promešajte.

Masku utrljajte ravnomerno na kosu i držite je dva sata. Kako bi pojačali dejstvo  maske na kosu, možete da obmotate providnom folijom, a zatim uvijte u peškir. Nakon dva sata, kosu normalno operite.

Prednost ove maske je što je poptuno prirodna i nema štetnih materija, a veoma je dobra za našu kosu.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.