Otkrijte kakav razdeljak vašem obliku lica najbolje pristaje
Otkrijte kakav razdeljak vašem obliku lica najbolje pristaje
Foto: yourclassylook.com

KAKAV RAZDELJAK NAJBOLJE PRISTAJE VAŠEM LICU?

Kada želite da osvežite svoj izgled, ali ne drastično, najlakši način je jednostavno da promenite razdeljak kose na glavi. Ukoliko u nekom trenutku odlučite na ovakvu promenu onda pogledajte kakav razdeljak najbolje odgovara vašem obliku lica.

Ono što treba da znate je da razdeljak ne odgovara svaki svakom obliku lica. Asimetrija lica je veoma bitna kod izbora radeljka i naravno dobre frizure. Kod svakog od nas jedna strana lica izgleda atraktivnije i upravo je ta strana fotogeničnija. Uvek isprobajte i jednu i drugu stranu kada probate neku novu frizuru, samo prekrijte sa papirom jednu stranu lica kada se gledate u ogledalo. Veoma često je leva strana lica ekspresivnija od desne, jer je kontroliše deo mozga odgovoran za emocije.

OVALNO LICE

Dame sa ovalnim licem imaju mnogo sreće zato što ovalnom obliku lica stoji bilo kakav razdeljak. Na koju god stranu da stavite izgledaćete super, eksperimentišite i igrajte se. Vama nikada neće biti dosadna frizura.

OKRUGLO LICE

Ukoliko imate okruglo lice, najbolje će vam pristajati duboki razdeljak sa strane. Ukoliko ne znate koja vam je bolja polovina lica, prekrijte papirom jednu pa drugu stranu lica i na taj način proverite koja polovina izgleda atraktivnije.

ČETVRTASTO LICE

Četvrtastom licu takođe najbolje stoji duboki razdeljak sa strane iz razloga što će smekšati crte vilice i čela. Duži slojevi kose koji padaju dijagonalno preko lica pokriće oštre linije. Najbolje mesto za razdeljak je nepostredno iznad spoljnog dela luka obrva.

SRCOLIKO LICE

Ukoliko imate dugu kosu, ovom licu najbolje pristaje razdeljak na sredini. Ako imate kratku kosu ili previše slojeva, najbolji izbor je razdeljak na stranu, ne potpuno nego da kosa prekriva deo čela i obraza i tako će lice izgledati mršavije. Kod kratke kose svakako izbegavajte razdeljak na sredini jer će vam još više naglasiti proširenost lica.

Joga za trudnice
Sledeći artikal
JOGA ZA TRUDNICE

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.