KAKO NEGOVATI KOVRDŽAVU KOSU

Ako imate kovrdžavu kosu i volite je takvu kakva je, onda znate da zahteva posebnu negu. Ovakva kose je sama po sebi već suva, neukrotiva i zahteva malo drugačiju negu nego kod ravne kose. Ako kovrdžava kosa nije negovana, ako je izgubila sjaj, i ako je više suva i ne možete lepo da definišete lokne, ume da bude velika muka.

Pre svega važno je pronaći dobrog frizera koji će razumeti vašu kosu i umeti da vas ošiša prema vašem licu.

Kod PRANJA KOSE obavezno kupujte šampon i blazam za suvu kosu, ako je farbate može i za farbanu, takođe pakujte kosu svako drugo ili treće pranje. Kad operete kosu i kad stavite balzam onda je rasčešljajte. Ovo je vrlo bitno, samo tada češljate kosu i više ne, češljanje je pogubno za kovrdže, pogotovo ako češljate kad je kosa suva. Fen koristite što manje, gledajte da je sušite prirodnim putem. Posle pranja kose nanesite neki preparat koji vraća hidratantnost, kreme koje sadrže vitamine i ne maste kosu. Preporučujemo i da stavljate neki stajling preparat kao što je vosak ili neka krema, koji će kosi dati sjaj. Izbegavajte penu i slično peni,  jer dodatno isušuje vašu već suvu kosu.

Nemojte zaboraviti kovrdžava kosa je posebna, uvek izgleda odlično. Zahvalna je što frizuru uvek imate spremnu, kako god da je namestite izgledaćete zanosno i savršeno.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.