Evo kako da negujete tanku i suvu kosu
Evo kako da negujete tanku i suvu kosu
Foto: unsplash.com/@rachelcoyne

NAJBOLJA NEGA TANKE I SLABE KOSE

Tanka i slaba kosa nema volumen, uglavnom se brzo masti, vrlo se lako može oštetiti i sklona je cvetanju. Iz tog razloga ovakva kosa mora da se neguje na pravi način. Predstavljamo vam male trikove i savete kako da negujete tanku i slabu kosu.

Tankoj kosi prijaju lagani šamponi i regeneratori i veoma je bitno da birate preparate koji odgovaraju vašem tipu kose. Treba da izbacite masna pakovanja, ulja i serume, ništa što opterećuje kosu.

Kod tanke i slabe kose najveću ulogu imaju maske ili ampule i slični tretmani koje koristite nakon pranja imaju u sebi proteine. Keratin je gradivni protein kose i svaka dlaka je sačinjena od dugog niza keratina. Keratin štiti dlaku od spoljnjih uticaja i daje joj čvrstinu. Kada je dlaka tanka onda je bitno da koristimo kvalitetne proizvode na bazi proteina koji će dodatno obložiti dlaku i učiniti je otpornijom i jačom. Kada koristite kvalitetan tretman na bazi proteina dlaka tada dobija dodatni sloj, što će je učiniti otpornijom, vizuelno će izgledati gušće, lakše će se oblikovati, a dobiće na težini i strukturi.

Nakon pranja kose gledajte da je što duže držite pod peškirom. Ukoliko je sušite fenom, gledajte da ne sušite cele vlasi, već samo koren. Običnom četkom i kratkim potezima češljajte kosu ka licu. Na taj način kosi ćete dati volumen, a nećete je isušiti.

Kod dama sa tankom kosom veoma je bitan odabir prave frizure. Frizura može itekako da učini da kosa izgleda gušće. Posavetujte se sa frizerom koja frizura će vam najbolje pristajati. Ako vam je duga kosa, uvek možete eksperimentisati sa pletenicama ili raznim dodacima za kosu koji su sjajan način da skrenete pažnju sa tanke kose.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.