The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Leti je kosa izložena negativnim uticajima sunca i kosa postaje suva i izbledela. Nakon leta bi obavezno trebali da posvetimo posebnu pažnju njenoj nezi.

Pored obaveznog skraćivanja ispucalih i suvih krajeva, treba obratiti pažnju i na preparate koje ćete koristiti da kosi vratite sjaj i mekoću.

S obzirom da je oštećenoj kosi potrebna dodatna hrana koju možete omogućiti dobrom maskom za kosu. Izaberite masku koja se sastoji od prirodnog biljnog ulja, svilenih proteina, pantenola i amino kiselina koji hrane kosu i obnavljaju njenu strukturu.

Ulja koja su odlična za kosu i koja preporučujemo su: maslinovo ulje, arganvo ulje i ulje jojobe

NAPRAVITE SAMI MASKU ZA HIDRATACIJU

Umutite 1 žumance sa 2 kašike maslinovog ulja i 1 kašičicom meda. Dobro umasirajte u kosu, stavite kapu za tuširanje na glavu i ostavite da odstoji pola sata. Nakon toga normalno isperite kosu.

POVRATITE SJAJ KOSI UZ POMOĆ MASKE OD PIVA

Pomešajte 1 žumance, 2 kašike soka od limuna i 0,5 l piva. Smesu nanesite na kosu i ostavite da odstoji sat vremena. Nakon toga isperite kosu i nanesite balzam.

Kosu gledajte da sušite prirodno, fen koristite što manje možete. Kosa je već dovoljno stradala od sunca tako da ukoliko baš morate koristiti fen, ne držite ga blizu glave. Ukoliko koristite presu, korstite je kada vam je kosa skroz suva. U oba slučaja koristite sprej koji štiti od toplote.

Obratite pažnju da kosu prete mlakom vodom i da je ne češljate dok je mokra. Ispiranje je najbolje da obavite malo hladnijom vodom (ne ledenom). To će učiniti kosu glatkom i sjajnom.

Koristite češalj sa prirodnim vlaknima.

Za zdravu i lepu kosu je veoma bitna i naša ishrana. Izbalansirana ishrana  bogata vitaminima, proteinima i mineralima će poboljšati kvlaitet vaše kose.

 

 

 

 

 

Komentari: