Ne dozvolite sebi ove greške pri farbanju SEDE KOSE
Ne dozvolite sebi ove greške pri farbanju SEDE KOSE
Foto: huffpost.com

OPREZ: Ne dozvolite sebi ove greške pri farbanju SEDE KOSE

Svakako vam nisu potrebne greške pri farbanju sede kose, naročito ne one zbog kojih ćete morati da posle nosite šešir, zar ne. Zato, pre farbanja obavezno pročitajte šta je potrebno da izbegnete kako bi vaša frizura bila zamamna.

Svi znamo da se seda kosa teže pokriva farbom, nego li kosa sa zdravim pigmentom. Već smo ranije odgovorili na pitanje zašto kosa sedi, a danas pričamo o tome kako te sede prekriti na što bolji način i koje su to najčešće greške u farbanju sede kose.

Farbanje sede kose kod kuće može imati loše posledice

Iako ne deluje tako, farbanje sede kose stvarno nije jednostavno. Kada primete prve bele vlasi, većina žena se odluči za farbanje kod kuće. Bilo da se usude da se same ofarbaju ili će im prijateljica priskočiti u pomoć, one izaberu neku od farbi na tržištu, vođene sličicom sa kutije. Posledica je to da često boja “ne uspe”. Razlog leži u tome što je farbu za kosu potrebno odabrati na osnovu podloge, prirodnih pigmenata u kosi, količine sedih.

Otkrivamo zašto kosa sedi

Pročitajte još: ZAŠTO KOSA SEDI?

Takođe, veoma važan faktor je i to da li je kosa prethodno bila farbana. To sve može da utiče na krajnji ishod farbanja, pa nekada koren ispadne previše svetao, a ostatak kose taman ili, umesto prelepe pepeljasto plave boje, dobijete narandžastu.

Većina žena misli da je dovoljno samo da se ofarbaju u svoju prirodnu boju i da se ništa neće primetiti. To je, zapravo, još jedna greška. Kvalitet dlake više nije isti, pigment nije isti kao pre nego što su vlasi postale sede, pa boju treba prilagoditi novonastaloj situaciji.

Zato preporučujemo da posetite profesionalnog frizera i dobro se posavetujete sa njim, pre nego što farbanje uzmete u svoje ruke. Mnogo je teže (a na kraju krajeva i skuplje) da se loše ofarbanoj i oštećenoj kosi vrati prirodna boja i zdrav izgled.

Farbanje sede kose kod frizera

Jedno od najvažnijih pravila, kojeg bi trebalo svaki frizer da se pridržava, jeste da koristi samo prirodne tonove farbi. To jest, farbe koje su unutar prirodnog spektra boja, bez dodatka ostalih pigmenata. Da bi prekrivanje sedih bilo uspešnije, neophodno je da boja duže stoji, a kako bi sprečili još veće oštećenja dlake, boja mora biti specijalno napravljena baš za tu namenu.

Frizerski salon Happy Team

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.