PRAVILNA NEGA FARBANE KOSE
PRAVILNA NEGA FARBANE KOSE
Foto: unsplash.com/@primipil

OVO JE PRAVILNA NEGA FARBANE KOSE

Prava boja kose, za svaku ženu, nema cenu. Ništa ne čini da lepota vašeg lica tako zablista, da se osetite sigurnom u sebe i sa osmehom započnete novi dan. Međutim, NEGA FARBANE KOSE je nešto na šta bi trebalo da obratite posebnu pažnju.

Naime, farbanje kose često narušava strukturu vlasi kose delovanjem hemijskih sredstava koje sadrži svaka farba. Kosa tada gubi vlažnost, postaje osetljivija, brže puca i lomi se.

Ako želite da sačuvate kvalitet farbane kose pogledajte nekoliko SAVETA za pravilno negovanje farbane kose.

PAŽLJIVO SA ODABIROM BOJE ZA KOSU

Većina žena voli da eksperimentiše sa bojom kose i vrlo često se odlučuje da to uradi sama kod kuće. Međutim, da bi kosa bila zdrava i posle farbanja, nakon odabira boje, potrebno je da odaberete i odgovarajuću farbu koja će biti nežna prema vašem vlasištu. Zato nega farbane kose od vas traži sledeće:

  • Potrudite se da izbegavate agresivne farbe i one koje sadrže amonijak.
  • Odložite ponovno farbanje koliko god možete i pokušajte da farbate samo izrastak, jer će to sprečiti izlaganje već ofarbane i oštećene kose novom talasu hemikalija.
  • , naručito ne češće od jednom mesečno. Ukoliko se odlučite za drastičnu promenu boje, savetujemo da to ipak uradite u frizerskom salonu.

KAKO PRATI FARBANU KOSU?

Prečesto pranje kose nije dobro ni za kosu koja nije hemijski tretirana, a posebno se ne preporučuje kada je ona farbana.

Za najbolje efekte nega farbane kose nalaže da koristite nižu temperaturu vode jer će topla voda učiniti da vaša boja brže izbledi.

Takođe koristite šampone koji su namenjeni farbanoj kosi i čija formula čuva boju od ispiranja.

Ne preskačite upotrebu regeneratora ili balzama za kosu. Balzam hidrira kosu, odnosno pomaže zadržavanju vlage, daje kosi fleksibilnost  i elastičnost i obezbeđuje podmazivanje vlasi.

Posebnu pažnju treba obratiti na sušenje farbane kose. Kada peškirom brišete kosu izbegavajte grubo trljanje, a prilikom sušenja fenom izaberite najnižu temeperaturu.

NEGA FARBANE KOSE I ŠIŠANJE

To znači da bi trebalo da posetite frizera na svakih dva do tri meseca.

Redovno uklanjanje oštećenih krajeva će učiniti da vaša kosa bude zdravija i lepša, a vi ćete uvek imati savršenu frizuru za svaku priliku.

Izvor: happyteam.rs

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.