Prirodna rešenja da sedu kosu ponovo potamnite
Prirodna rešenja da sedu kosu ponovo potamnite
Foto: cottonbro studio I pexels.com

REŠITE PROBLEM SEDE KOSE: prirodna rešenja da sedu kosu ponovo potamnite

SEDA KOSA nastaje zbog nedostatka melanina, pigmenta u folikulima dlake. Melanin je taj koji određuje boju kože i očiju. Kako starimo, melanin se lagano gubi, zbog čega kosa vremenom postaje seda. Svako od nas će u nekom momentu dobiti sede vlasi. Taj proces je prirodan i zavisi dosta od genetike.

Danas vam donosimo nekoliko PRIRODNIH REŠENJA da sedu kosu ponovo potamnite.

#1 LJUSKA OD KROMPIRA

Ljuska od krompira sadrži skrob koji vraća boju vašoj kosi. Uzmite 5 do 6 krompira, ošuštite i ljusku ubacijte u lonac gde ste prethodno sipali 2 litre vode. Kada proključa ostavite da kuva 30 minuta. Nakon toga, ocedite i zadržite koru u činiji. Vodu ohladite i ubacite u čistu bocu od šampona. Kosu normalno perete sa šamponom i balzamom. Nakon pranja, rastvor od ljuske od krompira prelijte preko glave i kosu uvijte u suv preškir. Zatim je stilizujte i osušite normalno. Praktikujte ovo tri puta nedeljno.

#2 MASKA CRNOG BIBERA

Pored toga što ga koristimo kao začin, crni biber itekako može da nam pomogne da sedu kosu potamnimo i da spreči nastanak novih. Sve što je potrebno da uradite jeste da dobro promešate 1 gr crnog bibera, pola šolje kiselog mleka, kašičicu limunovog soka i malo bademovog ulja. Masku nanesite na kosu i držite 35 minuta, zatim isperite. Tretman ponovite dva puta nedeljno.

#3 LUK

Ogulite i lepo usitnite luk dok ne dobijete pastu. Sa njom masirajte teme glave i kosu i ostavite da stoji 30 minuta. Pokrijte glavu kapom za tuširanje da vam luk ne pada u oči. Zatim lepo isperite. Koristite dobar šampon kako bi se rešili neugodnog mirisa luka. Ponavljajte ovo svaki dan tokom nedelje i primetićete rezultate.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.