Drveni češalj je prirodan i mnogo je zdraviji za kosu.
Drveni češalj je prirodan i mnogo je zdraviji za kosu.
Foto: pexels.com/@ron-lach

SA DRVENIM ČEŠLJEM DO BOLJE I ZDRAVIJE KOSE

Priroda nam je podarila mnoge dragocenosti koje naš život čine ugodnijim i boljim. Jedna od dragocenosti koju nam majka priroda daje je drvo. Drvo koristimo za mnoge stvari, a jedna od manje poznatih je češalj napravljen od drveta.

Drveni češalj nije tako popularan, ali verovali ili ne, mnogo je bolji od plastičnih češljeva. Drveni češalj je prirodan i mnogo je zdraviji za kosu.

Ovo su 4 RAZLOGA zašto treba da koristite DRVENI ČEŠALJ:

#1 KOŽA GLAVE JE ZDRAVIJA

Zdrava koža glave je dom zdravoj kosi, a drveni češalj je odličan za našu kožu glave. Drveni zubci češlja mogu bolje da pritisnu kožu glave i tako da aktiviraju akupunkturne tačke, a pored toga odlično i masiraju kožu glave. Sve ovo dovodi do povećanja cirkulacije krvi što znači da se isporučuje više hranljivih sastojaka što čini kosu zdravom, dugom i lepom.

#2 SMANJUJE LOMLJENJE KOSE

Korišćenjem drvenog češlja pomažete jednakoj raspodeli prirodnih ulja prisutnih na koži glave. Plastični češalj možda neće moći da rasporedi ulja zbog svojih tankih zubaca. Takođe, korišćenjem drvenog češlja smanjujete šanse za lomljenjem kose u velikoj meri i samim tim će vaša kosa biti zdravija i sjajnija.

#3 PODSTIČE RAST KOSE

Ako želite da imate dugu i lepu kosu, onda je drveni češalj pravi izbor. Drveni češalj ima mogućnost da masira kožu glave što omogućava bolju cirkulaciju krvi. Povećanjem cirkulacije krvi, vaša kosa dobija više hranljivih materija što čini da kosa brže raste.

#4 SPREČAVA GUBITAK KOSE

Gubitak kose je veliki problem kod mnogih ljudi, a drveni češalj je veoma koristan kod gubitka kose. Drveni češalj bolje klizi niz dlaku i samim tim manje su šanse za lomljenjem i gubitkom kose.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.