Uz pomoć šampona za dubinsko pranje kose možete otkloniti sve nečistoće sa kose
Uz pomoć šampona za dubinsko pranje kose možete otkloniti sve nečistoće sa kose
Foto: unsplash.com

ŠAMPON ZA DUBINSKO PRANJE KOSE: Najbolji način da otklonite sve nečistoće sa kose

Ukoliko želite vašoj kosi da pružite najbolju negu vreme je da počnete da koristite šampon za dubinsko pranje. Za zdrav izgled kose, ovo ne smete preskočiti.

Ukoliko vam se kosa brže masti i prlja, izgleda beživotno i bez volumena, verovatno je posledica nataloženih ulja i nečistoća na samom temenu i kosi koje oblični šamponi ne mogu da uklone.

Naime, usled korišćenja mnogobrojnih preparata poput gela za stilizovanje, pene, laka za kosu, stvaraju se naslage koje dovode do toga da kosa postane suva, lako lomljiva i slepljena. Takođe, loš kvalitet vode, izduvni gasovi i drugi spoljni uticaji deluju na kvalitet kose. Zbog ovih razloga, neophodno je da vašoj kosi povremeno priuštite odgovarajuću negu u koju spada i dubinsko pranje kose. Glavni zadatak šampona za dubinsko pranje kose jeste da ukloni sve te nečistoće.

Ovi šamponi su jačeg sastava od ostalih šampona, dubinski prodiru u kožu glave negujući kosu i teme glave i ne treba ih koristiti češće nego što piše na deklaraciji. Vodite računa, ako ih koristite previše, mogu isušiti kožu glave.

Ukoliko imate farbanu kosu vodite računa pri odabiru šampona – pročitajte pažljivo uputstvo na etiketi jer neki šamponi ove vrste skidaju boju sa pramenova.

KAKO SE KORISTI ŠAMPON ZA DUBINSKO PRANJE KOSE?

Uz pomoć šampona za dubinsko pranje kose možete otkloniti sve nečistoće sa kose
Foto: unsplash.com

Prilikom pranja kose bitno je da šampon pristupi svim delovima skalpa i kose. Prvenstveno se fokusirajte na skalp jer se tamo nalazi najviše nataloženih nečistoća. Kako biste dali mogućnost šamponu da dobro upije u kožu glave , lagano masirajte teme kružnim pokretima prstiju. Nakon toga, posetepeno rasporedite šampon na ostatak kose, sačekajte nekoliko minuta i isperite mlakom vodom.

Dubinsko pranje kose je potrebno svima koji koriste preparate za stilizovanje, balzame, maske i suve šampone. Tek nakon dubinskog pranja kose gde uklonite sve nataložene ostatke ovih proizvoda, skalp i kosa postaju čisti što je naravno glavni preduslov za zdravu kosu.

RECEPT ZA PUNJENE TIKVICE
Prethodni artikal
PUNJENE TIKVICE

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.