Evo nekoliko SAVETA šta sve možete da uradite kako biste pravilno zaštitili kosu na letovanju
Evo nekoliko SAVETA šta sve možete da uradite kako biste pravilno zaštitili kosu na letovanju
Foto: https://www.wallpaperflare.com

SAVETI ZA ZAŠTITU I NEGU KOSE NA MORU

Pripreme za more i plažu su uveliko u toku. Sigurno ste već razmišljali kako da vašu kožu zaštitite od sunca, a da li ste znali da je i vašoj kosi potrebna žaštita na moru? Zaštita od štetnih sunčevih zraka, ali i od soli iz vode?

Evo nekoliko SAVETA šta sve možete da uradite kako biste pravilno zaštitili kosu na letovanju i sprečili veće posledice.

SKRATITE ISPUCALE KRAJEVE PRE ODLASKA NA MORE

Čuli ste do sada bezbroj puta kako bi trebalo da uklonite ispucale i isušene krajeve kose čim se vratite sa letovanja. Međutim, retko ko će vam reći da je to isto potrebno da uradite i pre odlaska na more. Ispucali vrhovi se još više oštećuju zbog uticaja sunca i soli pa kada se vratite, moraćete kosu da skratite i više nego što ste planirali. Zato je najbolje da ošišate kosu nedelju dana pre odmora i da idete na more sa zdravom kosom. Osim što će ona izgledati lepše vi ćete plažom koračati sa više samopouzdanja.

Ako ste planirali da obnovite ili promenite boju kose, odložite farbanje kose za posle odmora.

KORISTITE BLAGE ŠAMPONE ZA PRANJE KOSE

Kada ste na moru, ne možete da izbegnete svakodnevno pranje kose. Kako vam agresivni šamponi ne bi još više oštetili kosu, koristite prirodne šampone, bez dodataka sulfata, koji su namenjeni svakodnevnoj upotrebi. Posle pranja obavezno koristite regenerator za kosu koji će obložiti i zaštititi dlaku.

Kosa usled sunca i soli gubi vlagu, pa je bitno da joj nadoknadite taj gubitak. Izaberite neki proizvod sa UV zaštitom, jer će vašu kosu zaštititi od štetnog uticaja sunčevih zraka.

NEGA KOSE NA PLAŽI

Ukoliko se odlučite da kvasite kosu na plaži, nemojte je vezivati, već neka ostane puštena, ali ako imate veoma dugačku kosu, onda je ispletite u pletenicu kako bi je lakše kontrolisali. Na taj način se mršenje i čupanje kose svodi na minimum.

Nakon izlaska iz vode, ako imate u blizini tuš, isperite so i takođe nanesite proizvod sa UV zaštitom. Ukoliko ne volite da eksperimentišete sa proizvodima, možete sami napraviti prskalicu koju ćete koristiti, tako što ćete pomešati mleko za telo sa UV zaštitom i vodu.

Savet plus: Obavezno ponesite maramu ili šešir koje ćete nositi preko dana. Tako ćete potpuno zaštitili kosu od sunčevih zraka i sačuvati boju kose.

SUŠENJE KOSE

Iskoristie visoke temperature kako biste kosu osušili na prirodan način. Pokušajte da izbegnete korišćenje fena, prese ili figara. Na moru je velika količina vlage, tako da vam se trud oko feniranja ne isplati.

Osim što nećete oštetiti vlas, vaša frizura će izgledati prirodnije i zanosnije.

NEGA KOSE NAKON MORA

Iako ste poslušali naš prvi savet i skratili ispucale krajeve pre odlaska na more, neophodno je da posetite vašeg frizera i kada se vratite. 

Frizreski salon Happy team

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.