Kako da ućebana kosa postane stvar vaše prošlosti
Kako da ućebana kosa postane stvar vaše prošlosti
Foto: unsplash.com/@yoannboyer

UĆEBANA KOSA TOKOM LETA I KAKO DA JE ZAUZDATE?

Visoka temperatura i velika vlažnost vazduha verovatno baš i ne prijaju vašoj frizuri. Ućebana kosa je nešto sa čime se mnogi bore tokom leta i pokušavaju da pronađu način kako da je zauzdaju. Ipak, leto je vreme kada kapu ne možemo iskoristiti kao saveznika u danima kada nam kosa nije u svom najboljem izdanju.

Pa da vidimo, kako da ućebana kosa postane stvar vaše prošlosti.

IZBEGAVAJTE SVAKODNEVNO PRANJE KOSE

Pranje kose svakoga dana često negativno utiče na vlasište, a rezultat je ućebana kosa. Naime, skalp proizvodi prirodna ulja koja pomažu da se kosa ne mrsi. Međutim, šampon prilikom pranja kose uklanja ova ulja.

Zato, izuzev u slučajevima masne kose, preporuka je da se kosa ne pere svakog dana već ne više od 3-4 puta nedeljno.

 KORISTITE REGENERATOR ZA KOSU

U strahu da će učiniti da im kosa bude “ravna” mnogi izbegavaju da koriste regenerator za kosu. Međutim, ukoliko regenerator, koji ima UVA/UVB zaštitu, nanesete samo na krajeve kose sačuvaćete zdravlje svog vlasišta ali i zadržati volumen pri korenu.

Zdrava kosa nije ućebana kosa i zato povedite računa o njenoj nezi.

DOBRO OSUŠITE KOSU

Nakon pranja, kako bi ste zbegli ućebanu kosa, temeljno je osušite fenom. Ukoliko, makar u samo malom procentu, vaša kosa ostane vlažna, to će prouzrokovati njeno mršenje.

Naravno, stalno sušenje kose fenom može negativno uticati na njeno zdravlje. Zato, pre sušenja, koristite proizvode koji će je zaštiti i pomoći vam da živite bez ućebane kose.

 POSETITE FRIZERSKI SALON

Prethodna tri saveta, u većini slučajeva, sprečavaju pojavu ućebane kose. Naročito ukoliko imate prirodno ravnu kosu koja se ne mrsi lako. Međutim, u slučajevima kada se radi o kovrdžavoj ili veoma talasastoj kosi, iako su od pomoći, ovi saveti mogu biti nedovoljni.

Tada je potrebna ozbiljnija intervencija i pomoć profesionalnog frizera u borbi protiv ućebane kose.

Redovno trimovanje krajeva kose i tretman keratinom učiniće čuda za vašu kosu, a vi ćete moći da blistate čitavog leta.

Frizerski salon HAPPY TEAM

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.