pravilna nega kože
pravilna nega kože
Foto: @Drazen Zigic I freepik.com

2 BEAUTY RUTINE KOJE TREBA DA UVEDETE KADA JE NEGA KOŽE U PITANJU

Odlično je to kada uspete da nađete pravu formulu koja će učiniti da vam koža bude savršena. To bi mogla da bude nova krema koja će učiniti da vaše fine linije na licu nestanu, možda savršen tretman za bubuljice ili serum koji daje vašoj koži mekoću i sjaj.

Pored kvalitetnih proizvoda, evo šta još beauty eksperti savetuju, na šta još treba da obratimo posebnu pažnju. Donosimo vam ova 2 super jednostavna saveta i vaša koža će vam itekako biti zahvalna.

#1 ČISTITE LICE DVA PUTA

Eksperti tvrde da je ovo veoma važno. Ukoliko dva puta čistite lice, ne samo da će sva nečistoća, ulje i šminka potpuno nestati, već će i svi proizvodi koje nakon toga nanosite dublje i bolje upiti u vašu kožu. I zapamtite da tokom čisšćenja nežno masirate kožu kako biste bili sigurni da sredstvo za čišćenje može da probije u vaše pore.

#2 PRAVILAN REDOSLED NANOŠENJA PROIZVODA

Pored čišćenja, od velikog zančaja za vašu kožu jeste i redosled kojim nanosite proizvode na lice, tvrde stručnjaci. Na primer, ukoliko nanesete hidratantnu kremu pre seruma i kreme za predeo oko očiju, moćni sastojci iz kreme koji stvaraju barijeru na vašoj koži neće dozvoliti da serum i krema za predeo oko očiju prodru u vašu kožu.

Pravilo je da se nanose prvo laganije formule, a završavate sa jačim kremama i uljima. Pravilan REDOSLED nanošenja proizvoda:

  • TONIK

Nakon čišćenja lica prvo što bi trebalo da nanesete je TONIK. Tonik temeljno čisti i tonira vašu kožu.

  • KREMA ZA BUBULJICE

Nakon tonika, nanosite KREME ZA BUBULJICE, ukoliko ima potrebe za tim.

  • SERUM

Sledeći proizvod koji nanosite je SERUM. Formula seruma je sastavljena od manjih molekula koje se mnogo dublje apsorbuju u koži i to čini serume idealnim posebno ako se borite sa suvom kožom ili borama.

  • KREMA ZA PREDEO OKO OČIJU

Nakon seruma prelazite na KREME ZA PREDEO OKO OČIJU. Ove kreme će nahraniti i hidrirati predeo oko očiju.

  • HIDRATANTNA KREMA

Ovo je veoma bitan korak koji nikako ne treba da preskačete.  HIDRATANTNA KREMA će obnoviti, hidrirati, nahraniti i regulisati pH nivo vaše kože. Veoma je bitno da birate kreme koje odgovaraju vašem tipu kože, tako da ako imate suvu kožu, birajte bogate formule, a ukoliko imate masnu kožu, gel formule su idealne.

  • ULJE ZA LICE

Ovo je veoma moćno oružje kada je nega kože u pitanju. ULJE prodire duboko u kožu i hidrira je, hrani je neverovatnim prirodnim vitaminima i stvara zaštitnu barijeru na vašoj koži i blokira prodiranje drugih proizvoda. Ukoliko imate masnu kožu, stručnjaci preporučuju da se ulja koriste noću.

  • KREME SA ZAŠTITNIM FAKTOROM

Poslednji korak je nanošenje KREME SA ZAŠTITNIM FAKTOROM. Ukoliko ste veći deo dana napolju, ovo je najvažniji korak, čak i tokom zimskih meseci. Nanošenje SPF kreme sa zaštitnim faktorom svakog jutra štitiće vašu kožu od oštećenja UVA i UVB zraka. Na površini kože će delovati kao barijera od sunca, a i drugih proizvoda, pa je potrebno da je nansite na kraju.

Ukoliko se budete pridržavali ovih saveta, vaša koža će biti besprekorna, mekana i zdrava!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.