The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Koliko puta ste se pogledali u ogledali i pomislili koliko vam je koža beživotna i neugledna? Svakodnevni stres i naše životne navike utiču na našu kožu, tako da je potrebno da je negujemo na pravi način kako bi izgledala zdravo i lepo.

Probajte da prirodnim putem izbrišete umor i godine sa lica. Uz samo malo volje i vremena imajte lepu i zavidnu kožu.

#1 PILING LICA

Uz pomoć pilinga uklonićete mrtve ćelije i nečistofće sa kože. Nemojte piling raditi više od tri puta nedeljno kako ne biste oštetili epidermis.

Piling koji možete probati: pomešajte med sa kukuruznim brašnom i sa nekoliko kapi maslinovog ulja i uradite piling lica. Ovakav piling može efikasno da ukloni mrtve ćelije sa kože lica.

#2 PARITE LICE

Jedna od važnijih metoda nege lica je parenje lica. Ova prastara metoda nege na koju smo skoro i zaboravili. Parenje lica pomaže kod otvaranja pora, uklanjanja mrtvih ćelija i kod problematičnog tena i bolje cirkulacije.

Čistite lice parenjem s minimalnim razmakom od dve nedelje i to na sledeći način.

Pre svega, lice očistite od nečistoća i šminke kao što obično to radite. U veću posudu stavite prokuvanu vruću vodu i nagnite se nad posudom, tako da vam lice bude tačno iznad. Preko glave stavite veći peškir i tako ostanite nekoliko minuta. Ukoliko želite u vodu možete dodati par kapi omiljenog eteričnog ulja, možda lavande ili čajevca koji imaju antiseptičko dejstvo. Nakon toga, umijte se hladnom vodom i nanesite kremu za negu.

Nemojte primenjivati parenje lica ukoliko vam je koža sklona crvenilu ili imate izražene kapilare. Takodje, ukoliko prilikom parenja lica osetite bilo kakvu nelagodu, prekinite s postupkom!

 

#3 HIDRATACIJA 

Hidratacija je bitna kako za suvu tako i za masnu kožu. Vašem licu vlagu možete vratiti uz pomoć smese od pola banane i 4 kašike jogurta ili maslinovog ulja. Smesu nanesite na lice i držite 15 minuta i zatim isperite. Tamne mrlje na licu možete da posvetlite sa sveže iscedjenim sokom od limuna. 

 

 

 

 

 

 

Komentari: