Najbolja ulja za negu kože tokom zime
Najbolja ulja za negu kože tokom zime
Foto: thekitchencommunity.org

5 NAJBOLJIH ULJA ZA NEGU KOŽE TOKOM ZIME

Prirodna ulja najbolje čuvaju, štite i neguju našu kožu tokom zime. Takođe, ulja štite i od prevremenog starenja, smanjuju bore i pomažu u poboljšanju tena.

Priprodnim uljima možete tretirati sve vrste i stanja kože jer su potpuno prirodna, sadrže visoke koncentracije vitamina, antioksidanata i esencijalnih masnih kiselina.

Možete ih koristiti dva puta tokom nedeljno. Jednostavno izaberite dan i vreme kada ćete se posvetiti sebi i svojoj koži.

Birajte ona ulja koja su organskog porekla i koje ne sadrže nikakve konzervanse, alkohol i sl.

Kada je nanosite ulje, najbolje je da nanesete ulje na čisto lice i blagim pokretima masirajte da ulje upije. Ukoliko nakon toga mislite da vam treba dodatna vlaga, ponovite postupak.

Imajte na umu da nije svako ulje pogodno za svaki tip kože. Nisu sva ulja ista i nemaju ista svojstva, ni aktivne sastojke. Da li vam neko ulje odgovara ili ne, svakako ćete videti na svojoj koži. Ukoliko vam se koža masti ili vam se pojavljuju bubuljice, ulje vam sigurno ne odgovara. Kada pronađete pravo ulje, vaša koža će vam biti zahvalna.

KOKOSOVO ULJE

Kokosovo ulje odlično hidrira kožu, hrani je i smanjuje bore, zato je i veoma dobro za suvu i stariju kožu. Iz razloga što spada u teža ulja, odnosno koža teže upija ulje nije pogodno za masni tip kože, zato je savršena za suvu kožu.

Pre upotrebe, kokosovo ulje rastopite na pari i nakon toga blagim pokretima masirajte vlažnu kožu lica.

MASLINOVO ULJE

Maslinovo ulje je najbolje za suvu i normalnu kožu. Bogato je vitaminom E i masnim kiselinama pa super deluje protiv bora. Takođe, sadrži vitamine A, D i K koji su posebno pogodni za suvu kožu sklonu perutanju. Maslinovo ulje je odlično kao prevencija od starenja kože i gubitka elastičnosti. Iz razloga što teže upija nije pogodna ako imate masnu kožu.

KANTARIONOVO ULJE

Kantarionovo ulje je pogodno za sve tipove kože, izuzetno je povoljno za kožu lica, štiti je i čini je glatkom. Hidrira kožu, čini je glatkom i zdravijom. Uklanja i fine bore sa lica, ukoliko je redovno koristite. Kantarionovo ulje ima sposobnost da umiruje kožu i razne upale na njoj, pa se preporučuje za opekotine, akne i sl.

ORAHOVO ULJE

Orasi su veoma bogati omega 3 masnim kiselinama, brojnim mineralima kao što su magnezijum, kalijum, selen i bakar. Kao takvo, orahovo ulje je veoma dobro za kožu koja je suva i sklona perutanju. Sadrži elaginsku kiselinu koja štiti ćelije kože od starenja i tako je jedno od najboljih ulja za lice protiv bora.

ARGANOVO ULJE

Arganovo ulje je odlično za mešovitu  i masnu kožu. Odlično hidrira kožu i održava njenu vlažnost i koža je lako upija. Arganovo ulje je bogato vitaminom E i odlična je u borbi protiv bora.

Pošto je veoma lagano ulje, dobro je za sve tipove kože. Ne zatvara pore i treba da bude vaš izbor ukoliko imate masnu kožu lica. Sprečava starenje i vraća elastičnost koži.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.