6 GREŠAKA KOJE PRAVITE TOKOM TUŠIRANJA

Redovno tuširanje je veoma bitna rutina kod nege kože. Nakon tuširanja koža vam je čista i mirišljava. Ali, da li je to dovoljno? Da li znate da koristeći prave proizvode, pravim redom može mnogo da vam pomogne, a rezultat toga je još čistija i mekša koža.

Evo šta radite pogrešno i kako da se tuširate PRAVILNO kako bi vam koža bila zahvalna:

#1 Tuširate se vrućom vodom

Tuširanje vrućom vodom može biti jako relaksirajuće i prijatno, ali ipak treba misliti na posledice. Morate znati da vruća voda veoma isušuje kožu, dehidrira je i uklanja prirodna ulja kože što može dovesti do iritacije i svraba. Takođe bi trebalo da smanjite i vreme koje provodite u tuširanju, 5 do 10 minuta je idealno, ako perete kosu onda maksimum 15 minuta provodite vreme u kupanju, kako bi izbegli da vam koža bude suva i izritirana.

#2 Ne koristite proizvode pravim redosledom

Najverovatnije, pogotovo ako žurite, ostavite regenerator nekoliko minuta da uradi svoje, dok se tuširate. Ali, baš to može biti razlog za vaše bubuljice na vašim grudima, leđima i telu iz razloga što kada isperete regenerator on može da blokira vaše pore.

#3 Ne nanosite masku na lice dok se tuširate

Eksperti tvrde da je najbolje vreme da nanesete masku na lice je tokom tuširanja. Tokom tuširanja, toplota vode će otvoriti pore i hidratantne i hranljive maske će lakše moći da daju svoje potrebne vitamine i minerale vašoj koži. Takođe, maske od gline, blata ili uglja će moći da izvuku više toksina iz otvorenih pora, bez rizika od dehidriranja kože.

Za brzu hranljivu masku, možete naneti tanak sloj meda na kožu 5 minuta dok se tuširate.

#4 Brijete se na početku tuširanja

Ako želite svilenkastu i meku kožu nakon brijanja, trik je da sačekate kraj tuširanja. Do tada, vaše dlake će omekšati i vaše pore će se otvoriti, što će olakšati brijanje, čineći kožu glatkom i mekšom.

#5 Koristite stare sunđere za tuširanje

Znamo da je veoma bolno da bacimo ono što može da ima još šest meseci efektivne upotrebe, ali ponekad to nije ono što možete da vidite golim okom, pa morate biti oprezni. Sunđeri su puni bakterija zbog vlažnih uslova u kojima se čuvaju, što može dovesti do osipa i suvih mrlja. Sunđere je idealno koristiti najviše mesec dana. Potrudite se da ih nakon korišćenja ostavite da se potpuno osuše pre nego što ga ponovo upotrebite. Najbolje je da ih čuvate na nekom suvom mestu.

#6 Ne ostavljate kožu vlažnom nakon tuširanja

Umesto što nakon tuširanja kožu snažno trljate peškirom, probajte da nežno tapkate. Cilj je da koža ne bude potpuno suva. Stručnjaci tvrde da je u roku od tri do pet minuta nakon tuširanja najbolje vreme za rehidriranje kože.

Da li i vi pravite ove greške?

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.