Ovo su 6 najčešćih mitova o borama
Ovo su 6 najčešćih mitova o borama
Foto: ©Valuavitaly | Dreamstime.com

6 NAJČEŠĆIH MITOVA O BORAMA

Bore su najvidljiviji oblik promena na koži, odnosno simptom starenja kože koji primećujemo u odredjenom dobu starosti. Iako je starenje normalan proces kod svih nas, svakako je nepoželjan. Kada su bore u pitanju, sigurno ste često čuli  za mnoge načine o sprečavanja nastanka i uklanjanja bora i budite sigurni da i nisu baš u potpunosti tačne.

U ovom postu otkrivamo mitove o borama za koje je dokazano da nisu tačni.

Mit broj 1: Skuplje kreme protiv bora su najbolje

Skuplji proizvodi protiv bora ne moraju obavezno značiti veću efikasnost. Da li je proizvod kvalitetan ili ne, zavisi od formule kreme, a ne koliko ćete novca potrošiti.

Kreme protiv bora treba da sadrže sastojke koje uklanjaju bore i koji hidriraju kožu, kao što su: koenzim Q10, retinol, hidroksi kiseline, bakarni peptidi, kinetin, ekstrakt čaja.

Mit broj 2: Redovno izlaganje suncu je dobro za kožu

Vitamin D koji i dobijamo izlaganjem suncu nam je svakako potreban, ali to se odnosi na vremenu koje provedete na svežem vazduhu tokom sunčanog dana. Međutim, ukoliko kožu, a i bore direktno izložite suncu, istina je svakako suprotna. Prečesto i preterano izlaganje suncu, pogotovo bez UV zaštite, dovodi do preranog starenja kože iz razloga što UV zraci uništavaju elastin i kolagen koji kožu održavaju zdravom i snažnom.

Mit broj 3: Ako pijete vodu možete da izbegnete pojavu bora

Činjenica je da unosom optimalne količine tečnosti dnevno i naravno kvalitetnom negom, vaša koža postaje lepša i glatka. Unošenjem najmanje 8 čaša vode dnevno, možemo hidrirati kožu i preventivno delovati na bore na licu, ali voda svakako ne može da spreči pojavu bora. Moramo da znamo i da prihvatimo, da su bore jednostavno nezaobilazan deo starenja.

Mit broj 4: Bore nastaju od smejanja

Teoretski, to bi mogla da bude istina, izrazi na licu kao što je smejanje mogu razbiti kolagen ddajući bore na koži. Ali, smejanje je prirodni deo dobrog, zdravog i srećnog života.

Najbolji način izbegavanja ovih linija je ne preskakati smejanje, nego se sklanjati od sunca i svaki put kada izlazite nanosite kreme visokog zaštitnog faktora.

Mit broj 5: Ako vaša majka nema bore, nećete ni vi imati bore

Pored genetike, stanje kože zavisi i od načina života i ishrane. U većini slučajeva bore se ne prenose genetski, nego upravo nastaju uticajem okoline i načina života. Sunce, alkohol, pušenje se neki od faktora koji mogu izazvati prevremeno starenje kože i bore. Za kožu je najbolja dobra hidratacija, nega, zdrava ishrana, da se puno krećete i izbegavate stres.

Mit broj 6: Ljudi sa masnom kožom nemaju bore

Zbog verovanja da što je koža masnija, to je više hidrirana pa takva koža nema bore. To nikako nije istina jer je dokazano da masnoća kože nema nikakav uticaj na bore. Bore možete dobiti bez obzira kakav tip kože da imate.  

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.