4 namirnice koje treba da izbegavate ako želite lepu i zdravu kožu
4 namirnice koje treba da izbegavate ako želite lepu i zdravu kožu
Foto: beautyglimpse.com

AKO ŽELITE LEPŠU KOŽU IZBEGAVAJTE OVE 4 NAMIRNICE

Svu lošu hranu koju unosimo, pored toga što loše utiče na vaš želudac, takođe loše utiče i na vašu kožu. Zapamtite, vaša koža je ogledalo vašeg zdravlja, što znači da ako jedete zdravo, koža će vam sijati, ukoliko jedete lošu hranu, koža će se pobuniti.

Stručnjaci i dermatolozi su otkrili koje namirnice utiču nepovoljno na našu kožu. Evo o kojim namirnicama se radi.

Ugljeni hidrati

Ugljeni hidrati nikako nisu dobri za našu kožu jer u našem organizmu podstiču proizvodnju insulina, od kojih nastaju bubuljice. U ugljene hidrate spadaju hleb, pecivo i sve grickalice i dr.

Višak soli

Unos puno soli u organizam čini da koža izgleda umorno i natečeno. Solite samo kako biste začinili jelo, izbegavajte slane grickalice i jako posoljenu hranu.

Alkohol

Poznato je da alkohol ne čini ništa dobro našem zdravlju. Od prevelikog konzumiranja alkohola dolazi do crvenila na licu, pucanja kapila i dr. Od alkohola vaš organizam može dehidrirati što neovoljno utičena kožu i ona može postati suva i bleda.

Kafa

Koliko god da nam kafa prija i da je volimo, ona utiče na dehidrataciju organizma, a koža ne može biti lepa ako nema vlažnosti i svežine koju joj voda i daje.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.