BEAUTY SAVET: 6 proverenih načina da se rešite CELULITA
BEAUTY SAVET: 6 proverenih načina da se rešite CELULITA

BEAUTY SAVET: 6 proverenih načina da se rešite CELULITA

Čuvena pomorandžina kora koju nijedna dama ne voli je posledica poremećaja potkožne mikrocirkulacije, zbog čega dolazi do slabljenja vezivnog tkiva i nagomilavanja toksina i masnoće. Takođe, veliku ulogu igraju i način života, loša ishrana, hormoni, i genetika.

U nastavku otkrijte 6 proverenih načina koji vam mogu pomoći da da se rešite celulita.

#1 PILING

Redovan piling je obavezan u borbi protiv celulita. Najjednostavniji piling je kombinacija ulja i šećera, koje treba da pomešate u srazmeri 3:1 pa masirati napradnute delove tela. Od ulja će koža postati glatka, a šećer će da eliminiše deo mrtvih ćelija kože.

Takođe, možete iskoristiti i talog od kafe, a trik je da preko taloga od kafe, koji ste naneli na zahvaćena mesta, stavite prvo gazu, a preko gaze plastičnu foliju, držite oblogu posla sata, pa isperite vodom.

#2 MASAŽA

Masaža je još jedna delotvorna metoda eliminacije celulita. Masaža zona na kojima se nalazi celulit će poboljšati cirkulaciju i pomoćiće da se celulit izvuče na površinu i polako počne da se „razbija“.

#3 FIZIČKA AKTIVNOST

Nedovoljno kretanje i dugotrajno sedenje slabe cirkulaciju i limfnu drenažu, pa je zato veoma bitno uključiti jednu ili više fizičkih aktivnosti, poput šetanja, joge, akvabika, plivanja, plesanja …

#4 PRAVILAN BALANS HORMONA

Naime, horomoni igraju veliku ulogu u formiranju celulita. Pravilan balans hormona može pomoći da smanjite celulit.

#5 OMEGA 3 MASNE KISELINE

Ako unosite dovoljno omega 3 masnih kiselina i vitamina rastvorljivih u mastima može vam pomoći u smanjenju celulita tokom vremena. Neke od namirnica koje su bogate omega 3 masnim kiselinama su semenke lana, orasi, soja, riba, pasulj i sl.

#6 SUVO ČETKANJE TELA

Suvo četkanje tela je jedna od najučinkovitijih metoda za borbu protiv celulita. Ova metoda će stimulisati cirkulaciju, ukloniti mrtve ćelije kože i pomoći novim da se razvijaju, a savetuje se da je praktikujete čak i 2 puta dnevno. Suvo četkanje pomaže koži da bolje upije hranljive materije, tako što čisti začepljene pore i dozvoljava koži da diše.

Imajte na umu da je potrebno da vam koža bude suva, pa je najbolje da to radite pre tuširanja.

Najbolje je da koristite četku od prirodnih vlakana (može da posluži i hrapaviji peškir ili mekša četka) četkajte telo samo pokretima prema srcu. Izbegavajte napred i nazad, trljanje i kružne pokrete. Četkanje krećete od stopala dugim, brzim pokretima preko nogu, listova, butina, zadnjice, stomaka kako biste podstakli povratak krvi i limfni tok.

Kod suvog četkanja je veoma bitno da pratite odgovarajući smer, a slika ispod objašnjava kako je najbolje.

Foto: www.pinterest.com

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.