The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Depilacija šećernom pastom je siguran i isproban način. Za razliku od voska reč je o 100% prirodnoj smesi bez aditiva i lepka. Isporbajte sami depilaciju šećernom pastom kod kuće, samo je bitno da savladate proces pripreme ove paste.

Šećerna pasta je idealna za osetljivu kožu, jer je pojava crvenila veoma retka i ne izaziva upale. Ova pasta deluje antibakterijski i protivupalno. Efikasno izvlači i najkraće dlačice i mnogo manje boli nego depilacija sa voskom. Najvažnije je da dlačice čupate u smeru njihovog rasta kako ne bi dolazilo do lomljenja ili urastanja.

Sastojci za pripremu šećerne paste:

3 kašike soka od limuna,

3 kašike vode,

8 kašika šećera.

Priprema:

U dubljoj posudi dobro izmešajte sve sastojke. Stavite da se kuva na visokoj temperaturti 4 – 5 minuta. Kada proključa, ostavite još 1 – 2 minuta uz konstantno mešanje I nakon toga sklonite sa vatre I sipajte u dublju posudu da se ohladi. Smesa bi trebalo da izgleda poput karameliziranog šećera za kolače.

Ostavite malo da se ohladi I to ne previše. Odvajajte deo po deo razvlačeći smesu prstima sve dok ne primi strukturu sličnz gumi za žvakanje.

 

Pre depilacije  obavezno dobro očistite kožu I gledajte da dužina dlačica ne bude duža od 5 mm. Pastu nanosite suprotno od smera rasta dlačica I naglim kratkim potezima skidate u smeru rasta dlačica. Ovde je postupak drugačiji neko kod depilacije voskom gde se vosak stavlja u smeru rasta dlačica. Upotrebljenu smesu obavezno bacite, nemojte ponovo koristiti.

Nakon depilacije kožu obavezno isperite vodom I namažite kremom koja odgovara vašem tipu kože.

 

 

 

Komentari: