Kako da napravite šećernu pastu za depilaciju
Kako da napravite šećernu pastu za depilaciju
Foto: pinterest.com

DEPILACIJA ŠEĆERNOM PASTOM

Depilacija šećernom pastom je siguran i isproban način. Za razliku od voska reč je o 100% prirodnoj smesi bez aditiva i lepka. Isporbajte sami depilaciju šećernom pastom kod kuće, samo je bitno da savladate proces pripreme ove paste.

Šećerna pasta je idealna za osetljivu kožu, jer je pojava crvenila veoma retka i ne izaziva upale. Ova pasta deluje antibakterijski i protivupalno. Efikasno izvlači i najkraće dlačice i mnogo manje boli nego depilacija sa voskom. Najvažnije je da dlačice čupate u smeru njihovog rasta kako ne bi dolazilo do lomljenja ili urastanja.

Sastojci za pripremu šećerne paste:

3 kašike soka od limuna,

3 kašike vode,

8 kašika šećera.

Priprema:

U dubljoj posudi dobro izmešajte sve sastojke. Stavite da se kuva na visokoj temperaturti 4 – 5 minuta. Kada proključa, ostavite još 1 – 2 minuta uz konstantno mešanje i nakon toga sklonite sa vatre i sipajte u dublju posudu da se ohladi. Smesa bi trebalo da izgleda poput karameliziranog šećera za kolače.

Ostavite malo da se ohladi i to ne previše. Odvajajte deo po deo razvlačeći smesu prstima sve dok ne primi strukturu sličnu gumi za žvakanje.

Foto: allurebodysugaring.ca

Pre depilacije  obavezno dobro očistite kožu i gledajte da dužina dlačica ne bude duža od 5 mm. Pastu nanosite suprotno od smera rasta dlačica i naglim kratkim potezima skidate u smeru rasta dlačica. Ovde je postupak drugačiji neko kod depilacije voskom gde se vosak stavlja u smeru rasta dlačica. Upotrebljenu smesu obavezno bacite, nemojte ponovo koristiti.

Nakon depilacije kožu obavezno isperite vodom i namažite kremom koja odgovara vašem tipu kože.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.