Dermapen tretman je najdelotvornija metoda podmlađivanja kože
Dermapen tretman je najdelotvornija metoda podmlađivanja kože
Foto: dermapenworld.com

DERMAPEN TRETMAN: Najdelotvornija metoda podmlađivanja kože

Naša koža se menja kako starimo, javljaju se bore, ten postaje neujednačen, javljaju se fleke i staračke pege. Danas, postoje mnogi tretmani koji nam pomažu kod rešavanja ovakvih problema, a jedan od najdelotvornijih je DERMAPEN TRETMAN. Ovaj tretman je svrstan među najbolje anti-age tretmane današnjice sa visokoefektnim rezultatima.

ŠTA PREDSTAVLJA DERMAPEN TRETMAN?

Tretman dermapenom je bezbolna, efikasna i sigurna metoda indukcije kolagena. Ovaj kozmetički tretman se radi sa dermapen uređajem i ubraja se u podgrupu mezoterapije. Dermapen može da poboljša i pomaže kod oštećenja i starenja kože.

Dermapen tretman je najdelotvornija metoda podmlađivanja kože sa odličnim rezultatima.

Dermapen je instrument oblika olovke sa desetinama igala na vrhu koje u delovima sekunde ulaze i izlaze iz kože stvarajući kontrolisane mikropukotine čime se stimuliše koža da sama prirodno reaguje na regeneraciju i stvaranja novih elastičnih i kolagenih vlakana, prirodnim putem. Zavisno od dužine iglica, dermapen može postići mnoštvo povoljnih rezultata koji se kreću od rešavanja problema sa hidratacijom kože i poboljšanja apsorpcije kozmetičkih preparata, do tretiranja i lečenja ozbiljnih problema.

Dermapen je brz i manje bolan tretman i uključuje mogućnost upotrebe lokalnih anestetika. Takođe, njegova prednost je i to što je mali i praktičan za upotrebu, što mu daje prednost u radu kod manjih regija poput nosa, usana i predela oko očiju. Ovaj aparat je i osmišljen za preciznu kontrolu dubine i omogućava podešavanje mikro igle od 0,25mm do 2mm. U tretmanima se najčešće koriste dubine 0,25mm do 0,5mm. U jednom tretmanu se mogu tretirati različiti problemi na licu i telu sa promenom dužine iglica.

U odnosu na dermarolere, dermapen ima iglice koje brzo osciliraju i lako klize preko kože.

TRETMAN POMAŽE KOD SLEDEĆIH PROBLEMA:

  • Akne
  • Tretiranje strija
  • Tretiranje celulita
  • Duboke bore
  • Fleke na koži (hiperpigmentacija)
  • Starenje kože
  • Pore
  • Smanjen tonus kože

U zavisnosti od stanja kože i željenog rezultata, u kožu se ubacuju serumi i kokteli najboljeg kvaliteta u čijoj se osnovi nalaze hijaluronska kiselina, peptidi, ekstrakt matičnih ćelija i ekstrakti raznih lekovitih biljaka.

KAKO IZGLEDA TRETMAN DERMAPENOM?

Procedura je jednostavna i kratko traje. Tretman se izvodi na savršeno očišćenu kožu, po mogućstvu sa već odrađenim hemijskim čišćenjem kože, dve nedelje pre, kao i pilingom. U zavisnosti od toga šta želite da postignete, kokteli koji se ubacuju su različiti. Pre tretmana aplikuje se anestetik. Radi se deo po deo regije, postepeno se ubacuje koktel kako bi penetacija bila potpuna i efektnija. Dubina iglica zavisi od regije koja se tretira.

Neposredno nakon tretmana, koža je crvena, može je javiti umeren otok, zatezanje kože, osetljivost na dodir, svrab i modrice u vidu tačkica, što je normalna reakcija kože, u roku od 1 do 2 sata stanje se ublažava, a nakon 24 do 48 sati se normalizuje.

Tretmani se izvode u intervalu od 3 do 6 nedelja. Rezultati su vidljivi odmah nakon prvog tretmana.

Nakon tretmana 3 do 4 dana je potrebno izbegavati sunčanje, solarijume, sve vrste pilinga i jake preparate.

KOJE SU KONTRAIDIKACIJE OD DERMAPENA?

Osobe koje imaju bilo kakvu infekciju kože, iritacije kože ili otvorene rane, tumore, ako su na terapiji roakutanom ne smeju raditi dermapen tretman. Takođe, tretman ne mogu raditi trudnice, dojilje i dijabetičari. Svakako je potrebno posavetovati se sa licem koji radi tretman.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.