Evo zašto je važno da operemo novu odeću pre nošenja
Evo zašto je važno da operemo novu odeću pre nošenja

DERMATOLOZI NAM OTKRIVAJU: Evo zašto je važno da operemo novu odeću pre nošenja

Svi znamo taj divan osećaj kada kupimo nešto novo i naravno, jedva čekamo da dođemo kući i isprobamo u raznim kombinacijama. Međutim, ipak postoje dobri razlozi da to ipak ne učinite dok ne operete, a evo i zašto.

Pre svega, prvo krenite od toga ko je sve isprobao tu stvar pre vas. Nikada ne možete da znate da li je to probao neko ko održava dnevnu higijenu ili neko ko boluje od neke kožne bolesti.

Profesori sa Univerziteta Kolumbija Donald Belsito i Lindsay Borden upozoravaju da nova stvar može da dovede do svraba, iritacije, pa čak i gljivica.

Sledeća stvar koja je takođe bitna da znate jeste to da dosta proizvođača i prodavaca koriste posebne konzervanse koji pomažu da se spreči vlaga i zagađenje odeće tokom transporta i skladištenja u magacinima. Recimo, dosta njih koristi formaldehid smole koji s jedne strane čuvaju odeću, a s druge strane mogu itekako da izazovu ekcem.

Izbegnite ovakve probleme, imajte strpljenja i OBAVEZNO pre prvog nošenja i operite odeću prema uputstvu na etiketi.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.