Koji su benefiti gua sha kamena i kako se koristi?
Koji su benefiti gua sha kamena i kako se koristi?
Foto: pexels.com

GUA SHA KAMEN: Koji su benefiti i kako se koristi?

Gua sha je drevna kineska tehnika masaže celog tela i lica uz pomoć gua sha kamena. Na kineskom reč GUA znači struganje, dok SHA znači petehije – sitne crvene mrlje na koži nastle kao rezultat potkožnog krvarenja. Gua šha kamen je pljosnatog oblika, zakrivljenih kontura. Tehnika se izvodi pokretima struganja kože uz pomoć kamena koja podstiče cirkulaciju, pospešuje limfnu drenažu i izbacivanje toksina.

Danas se ovaj masažer najviše koristi za masažu lica i kao rezultat daje zategnutiju kožu i oblikovane konture. Takođe, gua sha pomaže i kod produkcije kolagena, sprečava pojavu novih bora i koža ima mnogo bolji tonus, zdrav sjaj i lep izgled. Redovnim korišćenjem tekako se može usporiti starenje kože, bitno je da se masaža radi redovno, bar jednom dnevno.

Koji su benefiti gua sha kamena i kako se koristi?
Foto: unsplash.com

KOJI GUA SHA KAMEN IZABRATI?

Gua sha kamen može biti izrađen od poludragog kamena, najčešće od žada i rozenkvarca, kao i od plemenitih metala i dragog kamena.

GUA SHA KAMEN OD ŽADA

ŽAD je odičan za regeneraciju i pročišćivanje kože i umanjuje naduvenost lica. Kamen od žada pruža jači otpor i zato korišćenjem učvršćuje i zateže opuštenu kožu, podiže kapke i redukuje fine linije i bore. Pogodan za upotrebu na masnoj i osetljivoj koži.

GUA SHA KAMEN OD ROZENKVARCA

ROZENKVARC omekšava fine linije i bore i čini kožu elastičnom. Odličan je za izbacivanje toksina I negativnosti, čini kožu mlađom I lepšom. Takođe, korišćenjem gua sha kamena, proizvodi za negu kože bolje prodiru u kožu. Preporučuje se za normalnu, suvu I osetljivu kožu.

GUA SHA KAMEN OD AMETISTA

AMETIST hladi kožu, sužava bore i idealan je za masnu kožu. Podstiče cirkulaciju, eliminiše napetost u mišićima lica i vrata. Podstiče sintezu kolagena i podiže tonus lica. Preporučuje se za normalnu, suvu I zreliju kožu.

KAKO SE KORISTI GUA SHA KAMEN?

Pre početka masaže sa gua sha kamenom, jako je bitno lepo očistiti kožu kako bi uklonili šminku i prljavštinu nakupljenu tokom dana. Nanesite ulje i započnite masažu. Masaža lica se izvodi laganim pritiskom kamena na lice. Kamen se drži pod uglom od 45 stepeni u odnosu na kožu. Povlačite potezima ka gore i ka spolja. Svaki pokret ponavljate 5 puta. Krećete od vrata, nastavljate preko vilice, brade, preko obraza i čela na kraju.

Koji su benefiti gua sha kamena i kako se koristi?
Foto: homesugar.pl

Od masaže lice će pocrveneti ali tako treba da bude. Za razliku od rolera za lice, gua sha kamen ne bi trebalo da bude ohlađen jer hladnoća skuplja krvne sudove, a to nikako ne želimo.

GUA SHA masažu NE BI TREBALO da rade osobe koje imaju cistične akne jer ova masaža može dovesti do toga da one prosto buknu.

GDE KUPITI GUA SHA KAMEN?

Gua sha kamen možete pronaći u većim drogerijama, dobro opremljenim apotekama ili putem internet.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.