HIDROLAT LAVANDE JE PRIRODNA NEGA ZA SVE TIPOVE KOŽE
HIDROLAT LAVANDE JE PRIRODNA NEGA ZA SVE TIPOVE KOŽE
Foto: pexels.com/@mareefe

HIDROLAT LAVANDE: Prirodna nega za sve tipove kože

Hidrolati, često nazivani i cvetne vodice su nusprodukti destilacije biljnog materijala pri poroizvodnji eteričnih ulja. U kozmetičke svrhe ih koristimo kao prirodne tonike ili kao vodenu fazu u izradi krema, gelova, emulzija i maski. Takođe, mogu se koristiti i u kulinarstvu i u terapeutske svrhe.

Hidrolat lavande je jedan od najboljih prirodnih hidrolata i savršeno neguje svaki tip kože. Zbog svojih umirujućih svojstava odličan je za negu najosetljivije kože, odlično hidrira zrelu kožu lica i dovoljno je lagan za masnu kožu. Posebno je dobar za umirenje iritirane i osetljive kože, kao i opekotine od sunčanja. Smanjuje osećaj svraba kod ujeda insekata i neprijatnog crvenila nakon depilacije ili brijanja. Koristi se umesto tonika za lice ili kao vodena faza prilikom pripreme maski ili upotrbe ulja za negu lica i tela.

Hidrolat lavande je odličan za hidrataciju svih tipova kože zbog uravnotežene pH vrednosti i preporučuje se za svakodnevnu negu.

Hidrolat lavande možete naneti čistom pamučnom vaticom na lice ili ga možete pretočiti u bočicu sa raspršivačem i jednostavno napraskati na lice i dok je koža još vlažna naneti kremu ili ulje za negu.

Pored nege kože, hidrolat će vam pomoći kod razmazivanja kreme za lice i tako uštedeti na količini proizvoda koji nanosite. Takođe, odlično priprema kožu za nanošenje šminke i osvežava kožu tokom vrućih letnjih dana.

Hidrolat možete nanositi dva ili više puta dnevno i na taj način ćete bolje hidrirati kožu i poboljšati njenu elastičnost.

Nakon otvaranja, hidrolat čuvati ispod 20°C, idealno u frižideru. Nemojte vraćati u bocu neiskorišćen hidrolat niti gurati ruke u bocu.

Hidrolat lavande možete nabaviti u BIO marketima, prodavnicama zdrave hrani I bolje snabdevenim marketima, a može se I poručiti putem interneta.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.