Ova 4 sastojka su rešenje za masnu kožu
Ova 4 sastojka su rešenje za masnu kožu
Foto: nkbeauty.uk

IMATE MASNU KOŽU? Ova 4 sastojka su rešenje

Dosta žena ima problema sa masnom kožom. Uzrok masne kože je prevelika proizvodnja sebuma koji luče lojne žlezde, a razlog za to mogu da budu mnogi faktori poput nepravilne ishrane, reakcije na hranu, hormoni, loša higijena i sl.

Rešenje? Odlučite se za prirodne sastojke koji su nežni i delotvorni za masnu kožu, a u nastavku saznajte i koji su to sastojci.

#1 SALICILNA KISELINA

Salicilna kiselina pripada beta hidroksilnim kiselinama i jedna je od najčešćih sastojaka prirodnih preparata koji se bave problemima sa kožom. Salicilna kiselina ima veliki efekat na kožu jer prodire duboko u slojeve kože lica i potpomaže rastvaranje masti i lipida. Pospešuje hidrataciju lica i uklanja spoljašnji sloj kože kako bi uklonila mrtve ćelije i ostale elemente koji zapušavaju pore.

#2 RUŽINA VODICA

Ružina vodica je jedna od najboljih kozmetičkih proizvoda za negu kože jer ima neverovatno blagotvorna dejstva na sve tipove kože. Pored toga što prelepo miriše, ružina vodica je odlična za masnu kožu jer reguliše nivo ulja u koži i takođe daje koži prelep sjaj.

#3 ETERIČNA ULJA

Eterična ulja se apsorbuju u kožu i prodiru u njene najdublje slojeve i tako joj pružaju maksimalnu negu. Balansiraju masnu kožu i čiste je.

#4 ULJE OD SEMENA GROŽĐA

Ulje od semena grožđa obiluje masnim kiselinama, pogotovo esencijalnom linoleinskom koja sprečava gubitak vlage i reguliše lučenje masnoće. Ovo ulje je odlično za negu masne kože i jedan je od glavnih sastojaka mnogih kozmetičkih proizvoda.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.