Ovo su 4 stvari koje treba da radite pre odlaska u krevet
Ovo su 4 stvari koje treba da radite pre odlaska u krevet
Foto: unsplash.com/@kalosskin

IMATE OSETLJIVU KOŽU? Ovo su 4 stvari koje treba da radite pre odlaska u krevet

Statistike su pokazale da je sve više žena sa osetljivom kožom, a uzroci ovakvog stanja kože mogu biti različiti i iz tog razloga važna je primena adekvatne nege. Istina je da je bitno šta stavljate na lice, ali da biste dobili najbolje rezultate, takođe morate biti konzistentni sa svojom beauty rutinom (da, čak i kada ste veoma umorni).

Sledeći put kada budete u iskušenju da legnete u krevet bez adekvatne nege, razmislite o ovome:“Mi provedemo trećinu života spavajući, tako da ukoliko ne brinete o svojoj koži noću, pravite veliku grešku“, kaže dermatolog Vivian Shi, asistent na Univerzitetu u Arizoni.

Predstavljamo vam 4 jednostavna KORAKA koje će vam dati neverovatne rezultate.

KORAK 1: Čišćenje kože

Losion ili krema za čišćenje bez sapuna je najbolja opcija za osetljivu kožu. „Kremasta sredstva ne skidaju ulja sa vaše kože“, kaže Dr. Shi.

Koristite nežne formule koji će vam omekšati kožu. Odvojite malo vremena za vašu beauty rutinu pre spavanja. Stedstvo za čišćenje nežno utrljavajte u kožu tako da pokrijete celo lice. „Počnite od čela i nastavite ka dole, zatim lepo isperite vodom“, objašnjava Dr.Shi.

Takođe, možete topli, vlažan peškir da prislonite na lice, sačekate nekoliko sekundi da se sredstvo za čišćenje otopi,  a nakon toga lagano obrišete.

KORAK 2: Nahranite predeo oko očiju

Predeo oko očiju je najtanja i najosetljivija koža na licu, tako da vam je potrebna hranljiva krema koja će taj predeo nahraniti i hidrirati. „Definitivno preporučujem da koristite kreme za predeo oko očiju, posebno ukoliko imate osetljivu kožu, koji su često suvlji na tom predelu“, objašnjava Dr. Shi.

Koristite lagane hipoalergijske kreme za predeo oko očiju koje pomažu da se to područje zaštiti od potencijalnih iritacija.

„Kreme za predeo oko očiju treba da primenite pre nego što nanesete hidratantnu kremu“, kaže Dr. Shi. Tapkanjem ćete omogućiti da krema prodre bolje i efikasnije. Nanesite kremu prstom, tapkajući nežno do se poptuno ne otopi na vašoj koži.

KORAK 3: Hidratacija

Jedan od dobroh razloga za korišćenje teže hidratantne kreme u večernjim satima: „Koža je noću najranjivija. Ona nema isti odbrambeni mehanizam  kao tokom dana, pa joj je potrebna dodatna zaštita“,  kaže Dr. Shi.

Ona predlaže da koristite kreme sa umirujućim sastojcima poput ekstrakta pirinča i hidratantna prirodna ulja koja takođe mogu pomoći kod problema specifičnih za osetljivu kožu.

KRAK 4: Čist vazduh

„Ljudi koji imaju osetljivu kožu mogu da dobiju dermatitis putem vazduha, što znači da mogu dobiti alergiju ili upalu kože ne od nečega što ste koristili na vašoj koži , nego od onoga što je u vazduhu“, objašnjava Dr. Shi.

Rešenje je jednostavno: koristite prečišćivače vazduha koji poboljšavaju kvalitet vazduha, uklanjaju prašinu i ostale zagađivače u zatvorenoj prostoriji. Dr. Shi takođe predlaže da tokom noću držite zatvorene prozore, pogotova ako živite u zagađenom delu sveta.

Poslušajte savet stručnjaka i sigurno ćete se odmoriti i probuditi se sa sjajnom kožom.

Izvor: marieclaire.com

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.