The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Tokom jeseni i zime zbog niskih temperatura i hladnog vetra naše usne su podložnije pucanju. U nastavku saznajte kako da ih održite zdravima i mekima i kada je najhladnije!

HLADAN i JAK VETAR, kao i GREJANJE su glavni razlozi ispucalih i suvih usana. Rešenje je naravno BALZAM, i to debeli sloj. Kako bi sačuvali vaše usne, veoma je bitno da balzam na usne nanosite pre izlaska na vetar, pre spavanja i pre upotrebe mat karmina. Tokom zime će vam pomoći i PILING USANA. Nanesite balzam na usne i utrljajte ga uz pomoć četkice za maskaru ili obrve (može i stara četkica za zube). Piling će ukloniti mrtvi površinski sloj kože i dubinski je nahraniti.

Još jedan razlog ispucalih usana je zbog MANJEG UNOSA VODE u organizam i iz tog razloga ukoliko imate problem sa ispucalim usnama, neka vam prvi korak bude veći unos vode u organizam.

Takođe, suve usne mogu biti posledica nedostatka VITAMINA i MINERALA. Posebno tokom zime, potrudite se da putem ishrane unosite dovoljno vitamina i minerala.Vitamini koji su veoma bitni za kožu su B2 i B12, a od minerala gvožđe i cink.

Zbog učestalije nege usana tokom zime, česti kontakt usana sa alergenima u kozmetici (balzami, karmini ...) kao što su: boje, propil galat, fenil salicilat mogu dovesti do nastanka ALERGIJE i suvih usana.

Ukoliko ste učinili sve i usne su i dalje ispucale i suve, vreme je da posetite dermatologa, baš iz razloga da proverite da nije posredi alergija na nešto.

Kako bi sačuvali usne od pucanja tokom zime potrebno je da koristite pravu i kvalitetnu kozmetiku, negujete usne dobrim balzamom, unosite dovoljno vode i da se zdravo hranite. Dakle, ako malo povedete računa, vaše usne će tokom hladnih meseci biti mekane i lepe!

 

 

Komentari: