Kako da lečite ispucale usne
Kako da lečite ispucale usne

ISPUCALE USNE: Glavni razlozi i kako da ih lečite

Ispucale usne su jedan od problema sa kojim se suočavamo tokom hladnih jesenjih i zimskih dana. Zbog niskih temperatura i hladnog vetra naše usne su podložnije pucanju, a to može biti bolno i da izgleda ružno. Donosimo vam TOP SAVETE kako da ih održite zdravima i mekima i kada je najhladnije!

HLADAN i JAK VETAR, kao i GREJANJE su glavni razlozi ispucalih i suvih usana. Rešenje je naravno BALZAM, i to debeli sloj. Kako bi sačuvali vaše usne, veoma je bitno da balzam na usne nanosite pre izlaska na vetar, pre spavanja i pre upotrebe mat karmina.

Pored balzama, tokom zime će vam pomoći i PILING USANA. Nanesite balzam na usne i utrljajte ga uz pomoć četkice za maskaru ili obrve (može i stara četkica za zube). Piling će ukloniti mrtvi površinski sloj kože i dubinski je nahraniti.

Još jedan razlog ispucalih usana je NEDOVOLJAN UNOS VODE u organizam tako da je veoma važno da obratite pažnju da redovno pijete dovoljne količine vode.

Takođe, suve usne mogu biti posledica i nedostatka VITAMINA i MINERALA, pa se potrudite da korigujete ishranu. Vitamini koji su veoma bitni za kožu su B2 i B12, a od minerala gvožđe i cink.

Zbog učestalije nege usana tokom jeseni i zime, česti kontakt usana sa alergenima u kozmetici (balzami, karmini …) kao što su: boje, propil galat, fenil salicilat mogu dovesti do nastanka ALERGIJE i suvih usana.

Ukoliko ste učinili sve i usne su i dalje ispucale i suve, vreme je da posetite dermatologa, baš iz razloga da proverite da nije posredi alergija na nešto. 

Kako bi sačuvali usne od pucanja tokom hladnih i vetrovitih dana potrebno je da koristite pravu i kvalitetnu kozmetiku, negujete usne dobrim balzamom, unosite dovoljno vode i da se zdravo hranite. Dakle, ako malo povedete računa, vaše usne će tokom hladnih meseci biti mekane i lepe!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.